4232

Германия бедства! Стотици са евакуирани, един човек е загинал

Стотици хора са евакуирани заради наводненията

 

Германия продължава да се бори с тежките наводнения, предизвикани от поройните дъждове от последните дни. Властите съобщиха, че пожарникар е загинал, след като гумената лодка на спасителен екип се е преобърнала. Трима негови колеги са успели да се спасят, съобщи NOVA.

Екипът е бил на път да спасява семейство от тежко наводнен район. Няма повече подробности какво се е случило с хората, на които е трябвало да бъде оказана помощ. Пожарни екипи и служители на спешните служби работят без прекъсване от началото на поройните дъждове, които валят непрекъснато от петък.

Днес е обявено предупреждение за поройни дъждове и гръмотевични бури в Швабските Алпи, южно от Щутгарт, както и в районите около Аугсбург, Нюрнберг, Бамберг и Регенсбург. Предупреждение е издадено и в няколко района на Бавария. Заради преливането на реките, там на помощ е изпратена германската армия. Стотици хора са евакуирани заради наводненията. В близки институции са изведени и стоте затворници от затвора в Меминген, западно от Мюнхен.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?