Следвайте ни

"Гардиън" бие тревога: Коктейлите от антитела са безсилни пред новите щамове на COVID-19

viber icon

Препаратите срещу COVID-19, известни като "коктейли от антитела", не действат срещу новите генетични разновидности на патогена като тези, открити в Бразилия и РЮА, пише в."Гардиън".

Вестникът се позовава на на Ник Камак, ръководител на подразделението по изучаване на COVID-19 към британската благотворителна организация "Уелкъм тръст", предава БТА.

По неговите думи неефикасност против един или голямо количество варианти на COVID-19 са показали основните моноклонални препарати, разработени от фармацевтичните компании "Редженерън" и "Ели Лили".

"Проблемите възникнаха по Коледа, когато започнаха да се разпространяват новите варианти, и по-специално южноафриканският и бразилският. Промените в патогена водят до това, че шиповидният белтък на коронавируса /S-белтъкът/ отхвърля тези антитела. Всички авангардни методи за лечение на коронавируса с помощта на антитела, на които се възлагаха големи надежди, изгубиха битката с южоафриканския и бразилския вариант", заяви Камак.

Той е уверен, че ще се появят нови генетични разновидности на COVID-19, което ще обезсмисли създаването на "коктейли с антитела".

По-рано стана известно, че с подобен препарат е бил лекуван бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, след заразяването му с COVID-19. Той е бил третиран с препарата на "Редженерън".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Топло Топло Ама много Топло

Топло Топло Ама много Топло

02.02.2021 | 23:10

И сега много съ разтревожих кът Гардиан И ся ко шъ правим Аз не съм го казал Казал го един труп на който комунисти и еврей ходят да му се кланят и до ден днешен под Кремълските стени И ако не беше еврейн и ако еврейте от времето на Джерджински не държат управниците на Русия за дреболийте им Нали еврейската мумия нямаше да съществува И повод за размисъл Защо на Тръмп му спретнаха от първия ден като президент такъв заговор Защото еврейското лоби и задкулисие и в Русия и в ФАЩ не се нуждаят от мир Войните ги обаготяват Разделяй и владей е тяхно мото и от там и до вашите парици

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай