Следвайте ни

Гърция затвори за туристи, задължителен QR код за излизане от страната

Причината за налагане на тази мярка, която е в сила от събота, е големият брой заболели в северната част на страната и националната карантина

viber icon

Гърция затвори границите си за туристи от тази нощ.  През граница се пропускат само гръцки граждани, чужденци, които пребивават законно в страната, и граждани на ЕС, които пътуват по бизнес, здравословни причини и други неотложни нужди, като за целта трябва да имат доказателствен документ, както и "удостоверение за придвижване" вътре в страната, пише Блиц.  Причината за налагане на тази мярка, която е  в сила от събота, е големият брой заболели в Северна Гърция и националната карантина в цялата страна. Другата нова мярка е, че от днес, 11.11.2020 г., всички гръцки граждани, постоянно живеещи чужденци в Гърция, собственици на имоти, както и туристи, които се прибират, задължително трябва да покажат на граница при напускане на страната валиден QR код, попълнен най-малко 24 часа преди пътуване. QR код вече е задължителен при влизане и при излизане от Гърция, без значение от транспорта. За българските граждани, които влизат в Гърци,я е необходимо да представят на граница "удостоверение за движение", както и следните документи: данъчна декларация от последната година; договор за наем; разрешително за пребиваване; Е 9, за собственост на имот. Националната карантина е до 30 ноември.

В страната е в сила и ограничение за гражданските полети. Забранени са полетите от повечето държави извън ЕС, а пътниците от позволените полети ще влизат в Гърция само с отрицателен тест за коронавирус. До края на месеца всички пристигащи от чужбина пътници трябва да представят отрицателен тест за COVID-19, направен 72 часа преди пристигането, и QR код.

От днес в хранителните магазини и в супермаркетите е забранена продажбата на компютри, компютърна техника и софтуер, телекомуникационно оборудване, аудио- и видеотехника, произведения от текстил, килими, електрически домакински уреди, мебели, полилеи и други предмети за домакинството, книги, играчки, облекла и обувки.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Соня

Соня

11.11.2020 | 15:21

Къде са нашите т.ъпани да вземат пример как се мисли за здравето на народа? Всички цивилизовани държави правят всичко за запазване здравето на гражданите си. Само тук всичко се прави в името на политиката. Щом назначиха оня к.ретен Мангъров.... Думите са излишни. Пълна трагедия,абсолютна анархия! Всички са за затвора!

Отговори
2 1
565

565

11.11.2020 | 14:20

Това се казва управление на държава и мерки. При 180 заболели на 100000. При нас 450 и всичко е пей сърце

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?