Следвайте ни

Гърция удължава карантината за пътниците от чужбина

viber icon

И през юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в сила забраната за влизане в страната на граждани на страни извън ЕС, предаде АНА-МПА.

Гръцката служба за гражданско въздухоплаване е издала серия от инструкции, с които информира пътниците за забраните, които са в сила, предава БТА.

По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа - през първата и през втората половина на юни. До полунощ на 14 юни ще бъде в сила правилото, че всички пътници, включително гръцки граждани, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на задължителен тест за коронавирус. Ако тестът е отрицателен, те ще трябва да останат под карантина в продължение на седем дни, а ако е положителен - 14 дни.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана само за пътниците, които пристигат от страни с висока степен на опасност от зараза с коронавирус, както са определени от организацията за въздушна безопасност на ЕС. Останалите ще могат да влизат в страната без ограничения, но е възможно да им бъдат взети проби при пристигането в Гърция. Тестове ще бъдат правени на определен брой пътници от всеки полет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?