Следвайте ни

Гърция с нови правила за плажовете! Вижте какви зверски глоби грозят нарушителите

viber icon

На всеки плажуващ в Гърция се полагат противоепидемичните 25 квадратни метра. Бийч баровете ще работят и ще предлагат фрапета, кафета и други напитки, но музиката е забранена. Това е посочено в указанията, които са приети от няколко министерства в Атина, пише  24rodopi.com.

Гърците вече имат достъп до плажовете, като стриктно се спазва на 1 000 кв. метра площ да не пребивават повече от 40 души.

Чадърите са на отстояние от 4 метра един от друг. Определеното минимално разстояние между шезлонгите под различни чадъри е 1,5 метра. Максимум два шезлонга се поставят под чадър, с изключение на тези, които ще ползват семействата с малолетни деца.

Туристите от България, които ще бъдат допускани до плажовете след 15 юни, следва да знаят, че на плажа са забранени всякакви организирани събития – купони, рождени дни, футбол, волейбол и други колективни игри.

Определеното минимално разстояние между клиентите на бийч баровете е 1,5 метра. Персоналът към заведението е задължен да носи маски. А стопанисващият зоната трябва да следи внимателно дали се спазват указанията, защото глобите са от 5 000 до 25 000 евро и затваряне на бийч бара за срок от 15 до 20 дни.

През юни се удължава превантивната карантина на пътниците, които влизат в Гърция, а до 15 юни остава в сила забраната за влизане в страната на граждани на страни извън ЕС.

Гръцката служба за гражданско въздухоплаване е издала серия от инструкции, с които информира пътниците за забраните, които са в сила.

По-конкретно карантината ще бъде отменена на два етапа - през първата и през втората половина на юни. До полунощ на 14 юни ще бъде в сила правилото, че всички пътници, включително гръцки граждани, които идват от чужбина, ще бъдат подлагани на задължителен тест за коронавирус.

Ако тестът е отрицателен, те ще трябва да останат под карантина в продължение на седем дни, а ако е положителен - 14 дни, съобщава БТА.

От 15 до 30 юни тази процедура ще бъде прилагана само за пътниците, които пристигат от страни с висока стерен на опасност от зараза с коронавирус, както са определени от организацията за въздушна безопасност на ЕС. Останалите ще могат да влизат в страната без ограничения, но е възможно да им бъдат взети проби при пристигането в Гърция.

Тестове ще бъдат правени на определен брой пътници от всеки полет. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?