Следвайте ни

Гърция премахва ограничения за полети от чужбина, но не и за българи

viber icon

Гърция премахна ограниченията за полети от Турция, Албания и Северна Македония, които бяха наложени, за да спрат разпространението на Covid-19, заяви гръцкият орган за гражданска авиация (YPA) пред Ройтерс. 

Ограниченията за българи обаче за сега остават непроменени. 

Всички пътници от чужбина обаче ще трябва да покажат, че имат отрицателен тест Covid-19, направен в рамките на 72 часа след пристигането им.  
Те също ще трябва да останат под карантина на посочен адрес  в продължение на седем дни.

Гърция увеличи лимита за посетители от Русия, до 4000 на седмица от 500 преди, с разрешени полети до летищата в Атина, Солун и Ираклио в Крит.

Пътниците от Великобритания и Обединените арабски емирства ще бъдат подложени на задължителен бърз тест Covid-19 при пристигане в Гърция.  Пристигащите от Великобритания ще трябва да си направят нов тест след изтичането на седемдневната им карантина.

Ще бъдат проведени и произволни тестове на пристигащите пътници.  Ако тестът им е положителен, ще бъдат карантинирани за 14 дни.

Гърция планира да премахне някои ограничения за блокиране на Covid-19 през седмицата като част от плана за постепенно отваряне на икономиката, въпреки че болниците й продължават да бъдат под сериозен натиск. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

98631

98631

22.03.2021 | 15:17

Навсякъде ще ни спрат! С тези смешни мерки ще е така!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?