46
Следвайте ни

Гърция изпраща още 250 служители за охрана на турската граница

viber icon

 250 допълнителни служители, ще бъдат разположени на границата с Турция, където хилядите търсещи убежище се опитали да влязат през миналата година, заяви вътрешният министър на Гърция.

"Ние сме готови и допълнително увеличаваме силите за сигурност, като наемаме 250 нови граничари в подкрепа на гръцката полиция", каза силовия министър на Такис ​​Теодорикакос по време на посещение в граничния район Кастаниес. 

Гръцките власти също съобщиха за гражданска авиация в събота, че привързаният балон, известен като аеростат, оборудван с термокамера за дълги разстояния, е бил разположен на летището в Александруполис през август, за да подпомогне наблюдението на границата. Друг балон, управляван от граничната агенция на ЕС Frontex, също е активен в района, съобщи държавната агенция ANA в неделя.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?