Следвайте ни

Гърция блокирана! Синдикатите организират протест, причината е сериозна

viber icon

Национална стачка организират днес гръцките синдикати. Страната ще бъде блокирана заради проектозакон за социалното осигуряване, който предвижда увеличаване на възрастта за пенсиониране. 

От МВнР предупреждават българските граждани в Атина или тези, които планират пътуване до гръцката столица да предвидят алтернативен транспорт за придвижване и да се информират за актуалната обстановка.

По време на протестите транспортът ще е напълно блокиран за едно денонощие. Няма да се движат фериботи и товарни кораби, обслужвани от стачкуващите моряци. Спира железопътният транспорт.

Градските автобуси и метрото остават с почасово спиране на работа. Участие в стачката заявиха професионалните организации на учители, лекари в държавните болници, както и работещите във всички държавни учреждения.

Протестите са срещу обсъждан в парламента проектозакон за промяна на възрастовите граници за пенсиониране и задължителен 40-годишен трудов стаж.

Не се предвижда и възстановяване на 13-та и 14-та заплата, което е предизборно обещание на управляващата "Нова Демокрация".

В декларация на синдикатите се съобщава, че "правителството цели да сложи надгробна плоча на социалното осигуряване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?