49

Френски активист премина през България с колело, алармира за глобално затопляне

Френски активист природозащитник предприе мащабно международно велосипедно приключение, като по пътя си допринася за повишаване на осведомеността относно глобалното затопляне. Той вчера пристигна от България в Турция.

АА

41-годишният Набил Енасри, френски гражданин от марокански произход, започна своето колоездачно приключение на 22 април в Париж. Той е прекосил 10 държави, в това число и България.

Той добави, че спи в ремарке, което приятелите му карат зад него и вече е изминал 2850 километра.

Енасри планира да завърши пътуването си в свещения за мюсюлманите град Мека, в Саудитска Арабия.

 

След като влезе в България през Румъния, той се е отбил в Севлиево, след което се е отправил към Турция. 

АА

От Одрин, Енасри сподели за Анадолската агенция, че е развълнуван да направи това пътуване.

Моята цел е да предупредя хората, особено мюсюлманската общност, за глобалното затопляне и за факта, че трябва да се изправим пред това най-важно предизвикателство на нашето поколение“, обясни той.

 

„Като малко момче се интересувах силно от историята на Османската империя – особено от Фатих Султан Мехмед, известен още като Мехмед Завоевателя (Фатих), който е известен със завладяването на Истанбул през 1453 г. От тогава градът става османска столица, а сега е основен метрополис и търговски център.

АА

Първите впечаатления от Турция за Енасри са от джамията Селимие в Одрин. Той я нарече „една от най-красивите джамии в Турция и важен обект на ислямското наследство“.

 

Енасри ще продължи пътуването си към средиземноморската провинция Анталия на юг, от където ще се качи на полет за Йордания, за да продължи мисията си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Супер ама

Супер ама

23.05.2023 | 21:33

Имаме си достатъчно кукувци тука. Този не ни трябва.

Отговори
1 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”