71
Следвайте ни

Франция затвори джамия заради скандален имам

viber icon

Франция затвори джамията в град Буве, след като имамът й отправи директни заплахи срещу християни, евреи и хомосексуалисти, съобщи „Дейли Мейл“. Градът е с 50 хиляди жител и е на 90 километра северно от Париж. 

Според властите в джамията се насажда омраза и се призовава за джихад срещу неверниците. 

Стъпката по затварянето на скандалната джамия стават само две седмици след като вътрешния министър Жерал Дарманен заяви, че е задействана процедура по затварянето на този обект заради езика на омразата, който царува в него. След това 10 дни властите са събирали материали за това, какво се върши в джамията.

Веднага зад скандалния имам застана асоциацията, която стопанисва джамията. Според нея, думите му са "извадени от контекст". 

В началото на тази година френското правителство обяви, че започва проверки в 2600-е джамии в страната за пропагандата на насилие срещу инакомислещите.

Поводът бе жестокото убийство на учителя Самуел Пати през октомври 2020. По рано този месец бе обявено, че са проверявани 100 джамии за пропагандирането на радикален ислям.

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

28.12.2021 | 22:54

Тия сега се сетиха, та цяла Франция е превзета :)

Отговори
2 1
И я така си мисля Ама нямам джамия

И я така си мисля Ама нямам джамия

28.12.2021 | 21:29

Ох горкия Самунел за ко ли му резнаха тиквата Да съ чуди направо чиляк И така си мисля ама нямам джамия И Макарон жа мъ фани за макарона

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?