3906

Франция подкрепи влизането на България в еврозоната на 1 януари 2025 г.

Франция категорично подкрепя присъединяването на България към еврозоната от 1 януари 2025 година. Това уверение получи в Париж министърът на финансите Асен Василев от френския министър на икономиката, финансите и индустриалния и цифров суверенитет Брюно Льо Мер, съобщи Министерството на финансите.

В последните дни страната ни получи такава подкрепа и от още двама високопоставени представители на Европейския съюз, макар и без категорично указана дата за присъединяване. Това стана по време на среща, посветена на бъдещето на еврозоната, организирана в Европейския парламент в Брюксел от евродепутата Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП).

 

Снимка: Министерство на финансите

 

Председателят на еврогрупата Паскал Донахю заяви, че България е извършила мащабни реформи, подкрепяме пътя й към въвеждането на общата валута. По неговите думи това е само въпрос на време.

България работи усилено да изпълни изискванията за въвеждането на общоевропейската валута и очакваме да я приветстваме в еврозоната скоро, заяви на свой ред еврокомисарят по финансовите услуги, финансовата стабилност и капиталовите пазари Марейд Макгинес, цитирана от кореспондент на БТА.  

    

Изображение 654454

Снимки: Правителствена пресслужба


По време на разговорите в Париж между министрите беше потвърдено, че Франция подкрепя и вдигането на сухопътните граници за Шенген. Декларирана беше готовност за сътрудничество с българските гранични и митнически власти в засилването на контрола по външните европейски граници. На срещата присъства и българският министър на енергетиката Румен Радев.

 

Изображение 654453

 

Двамата министри са в състава на българска правителстена делегация, която е на официално посещение във Франция и която се ръководи от премиера Николай Денков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Пловдив

Пловдив

21.02.2024 | 23:26

работим ли коко.рчо

Отговори
5 2
Так точно!

Так точно!

22.02.2024 | 08:01

Върху сестра ти - два пъти седмично! Върху дъщеря ти, и по-често!

Отговори
1 2
Пловдив

Пловдив

22.02.2024 | 14:51

С тази мръсна уста си достоен за градска тоалетна .

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?