2374

Франция: Не бива да изолираме Путин, трябва да го чуем

Френският външен министър заяви, че е жизненоважно да се поддържат отворени линиите за комуникация с Русия, като предупреди, че президентът Владимир Путин е попаднал в капана на "странна визия" за света.

Президентът Еманюел Макрон разговаря с Путин след инвазията в Украйна на 24 февруари, което предизвика някои критики от историческите врагове на Русия в Източна Европа, въпреки че Съединените щати също поддържат контакти на по-ниско ниво, включително чрез разговори между началниците на отбраната.

"Абсолютно смятаме, че е от решаващо значение да поддържаме канал за комуникация с тези, които вземат решенията в Русия, включително с президента Путин", заяви френският външен министър Катрин Колона при посещението си във Вашингтон.

"Путин вероятно е изолиран в своята много странна визия за света и начина, по който той може да бъде управляван. Засилването на тази негова изолация не би било добър вариант", каза тя в Центъра за стратегически и международни изследвания.

"Трябва да го чуем, когато споменаваме нашия анализ и нашата оценка на грешките, които е допуснал, и какво би могъл да направи, за да продължи в друга посока", каза тя.

Макрон проведе маратонски разговори с Путин като част от неуспешните усилия на Запада да го разубеди да нахлуе в съседната държава.

Докато президентът на САЩ Джо Байдън избягваше контактите с руския си колега, Макрон разговаря с Путин през последните месеци и успя да разреши на мисия на ядрения надзор на ООН да пътува до окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна. Колона заяви, че все още се надява, че усилията ще доведат до създаването на демилитаризирана зона около най-голямата централа в Европа.

"Това е твърде опасно за света, за да се използва като зона на военна конфронтация", каза тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
И ясь

И ясь

22.10.2022 | 00:45

Азъ изкьм да чуя долната узта на Мимето щото от горната не ислиса нящу нормално и да не я ликвидирам преди да я игнорирам и исолирам

Отговори
0 1
Дии

Дии

21.10.2022 | 23:03

Аз искам да го чуя от Хага

Отговори
1 3
656

656

21.10.2022 | 23:19

Каква хага бе, всичко ще бъде сринато свързано с амер. агресори

Отговори
3 0
Коментар

Коментар

21.10.2022 | 22:18

На пръв поглед вярно. Но въпросът е, какво би спечелил цивилизованият свят от разговори с луд.

Отговори
2 4
Мимето

Мимето

21.10.2022 | 22:06

И Макрон има странна визия за света, защото е женен за баба си, но всички го мислят за нормален. А той не е.

Отговори
3 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?