3906

"Форбс": Какво се случи веднага след като САЩ разреши на Украйна да поразява с оръжие на територията на Руската федерация

Изданието отбелязва, че желанието на украинците е съвсем очевидно - Белгород и близките градове са базата за действията на северната група войски на руската армия, която от 10 май атакува граничните украински градове, вероятно с цел напредване към Харков

 

Веднага след като Съединените щати дадоха разрешение на Украйна да поразява с оръжие на територията на Руската федерация, ВСУ атакуваха база на руските въоръжени сили в Белгородска област. За нападението е използвана системата HIMARS, съобщава Forbes.

Отбелязва се, че са записани звуците на сирени за въздушна атака и огнени изстрелвания на батареи за противовъздушна отбрана, когато украинските ракети се насочват към град Белгород.

„Не е ясно колко щети е причинило нападението и по-важното колко щети са нанесени на военни цели“, се казва в съобщението.

Изданието отбелязва, че желанието на украинците е съвсем очевидно - Белгород и близките градове са базата за действията на северната група войски на руската армия, която от 10 май атакува граничните украински градове, вероятно с цел напредване към Харков.

За три седмици ожесточени боеве тази група руски войски превзе верига от гранични села на голяма цена и превърна град Волчанск, разположен на няколко километра южно от границата, в бойно поле.

„Постоянните и разрушителни бомбардировки на руските бази в Белгород изискват HIMARS, ATACMS и планиращи бомби, осигурени от САЩ“, пише изданието.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?