3906

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

Битката за Очеретино разпали конфликта в Украйна през уикенда, съобщава Forbes, пише trud.bg.

47-ма механизирана бригада е една от най-добрите бригади на украинската армия. Оборудван с американски бронирани превозни средства и обучен по стандартите на НАТО, той се бие като най-добрите бригади на НАТО: бързо, яростно и често през нощта.

Но това майсторство е благословия и проклятие за 2000-те войници на бригадата. Украинското командване иска 47-ма механизирана бригада да бъде там, където са най-тежките боеве.

Така бригадата помогна да ръководи южната контраофанзива на Украйна през юни. И когато руските полкове атакуваха украинския гарнизон в източния град Авдеевка през октомври, 47-а механизирана бригада се преразпредели от юг на изток и подсили града – забавяйки, но не предотвратявайки евентуалното отстъпление на гарнизона.

47-ма механизирана бригада воюва близо година без прекъсване. Войниците му са уморени; нейните батальони са на изчерпване на най-добрите си бойни превозни средства M-2 Bradley и танкове M-1 Abrams. Бригадата има нужда от почивка — и почти получи такава тази седмица.

Но това планирано прекъсване беше покана за руските полеви армии около руините на Авдеевка - възможност да нанесат на украинците голямото поражение, което украинците нанесоха на руснаците далеч на север около град Харков в края на 2022 г.

Докато 47-ма механизирана бригада се изтегляше от фронтовата линия източно от село Очеретине този уикенд, руснаците атакуваха – и почти пробиха украинските линии в широката 20 мили лента от незащитен терен, разделяща свободния град Покровск от фронтовата линия.

115-та механизирана бригада на украинската армия трябваше да заеме мястото на 47-а механизирана бригада по фронтовата линия. Но нещо се обърка. Според Микола Мелник, прочутият ротен командир на 47-ма механизирана бригада, който загуби крак по време на лятната контраофанзива, „някои части просто се прецакаха“.

Ако руснаците успеят да преместят резерви в изпъкналостта, те все още може да успеят да удължат напредването си, пише още изданието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Уважаеми пътници,за ваша безопасност, молим да се държите в автобусите

Уважаеми пътници,за ваша безопасност, молим да се държите в автобусите

25.04.2024 | 16:50

Ако мен ме принуждаваха да помествам „новини”, които са измислени от американските фейк-„медии”, и аз нямаше да си давам зор да оформям тази фейк-пропаганда на хубав български език.

Отговори
0 2
Уважаеми пътници,за ваша безопасност, молим да се държите в автобусите

Уважаеми пътници,за ваша безопасност, молим да се държите в автобусите

25.04.2024 | 16:43

Ако мен ме принуждаваха да помествам „новини”, които са измислени от американските фейк-„медии”, и аз нямаше да си давам зор да оформям тази фейк-пропаганда на хубав български език. "Уважаеми пътници, с оглед на вашата безопасност, молим да се държите в автобусите!"

Отговори
0 1
Най-осакатени

Най-осакатени

25.04.2024 | 10:28

умствено са българските copocoиди ,когато четат за непрекъснатия напредък на руската армия в украйнината на Русия.

Отговори
0 1
Кощунство вместо журналистика!

Кощунство вместо журналистика!

25.04.2024 | 03:14

Марица още веднаж доказва, че няма нищо общо с журналистиката. Преводът от Форбс е чиста пародия, плод на некадърник претендиращ, че знае английски. Допълнително, статията на Форбс е осакатена и прекъсната на половината без най-важната подробност, че 47а бригада се е върнала да защитава фронта и не е позволила на руснаците да навлязат по-навътре в Украйна. Ето как, драги читатели, Марица ви поднася осакатени новини.

Отговори
7 0
Изключително високи стандарти или свещена простотия?

Изключително високи стандарти или свещена простотия?

25.04.2024 | 03:24

“Марица няма да ви подведе и утре с брой, характерен за изключително високите ни стандарти”. Това обещава Марица всеки ден в рубриката “Четете в Марица”.

Отговори
5 0
На невежите в Марица

На невежите в Марица

25.04.2024 | 03:03

Напомням, че бригада е от женски род на български език.

Отговори
6 0
no comment

no comment

24.04.2024 | 23:35

Последното броене за Украйна започна....

Отговори
4 6
Пилците

Пилците

25.04.2024 | 02:49

Се броят на есен. Не се напъвай.

Отговори
7 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?