Следвайте ни

Финландия е най-щастливата страна на света по тези 4 причини

viber icon

Финландия за четвърта година си извоюва титлата най-щастливата страна на света, според класацията на Световния доклад за щастието през 2021 година, поръчан от ООН, съобщават световните агенции.

България е заела далечното 88-о място след Непал, но преди Малдивите. Финландия за пореден път печели безапелационно с преднина от неколкостотин точки пред останалите страни.

В първата петица на най-щастливите държави попадат Исландия, Дания, Швейцария и Нидерландия. Десетката се попълва от Швеция, Германия, Норвегия, Нова Зеландия и Австрия. В опашката на щастливите нации се оказват Руанда, Зимбабве и Афганистан, предава БТА.

Изследването е обхванало 149 страни по света.

Световният доклад за щастието се публикува от 2012 година. При неговото съставяне се отчитат такива показатели като БВП на глава от населението, степента на социалната подкрепа, продължителността на живота , спазването на гражданските свободи, гарантираната заетост, степента на корупция и резултатите от допитванията до общественото мнение.

Сред факторите за щастие за финландците са посочени близостта до природата, безопасната среда за живот и достъпността на услугите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?