1553

Филм разкрива: Топ ченгета са пазили критокралицата Ружа

Криптокралицата Ружа Игнатова е имала източници от България, които са я информирали за разследванията срещу нея. Това не са заключения само на българските журналисти, работили по темата, но и на германския им колега Йохан фон Мирбах. Документалният му филм - поредица, озаглавен "Криптокралицата - измамата OneCoin", ще започне да се излъчва от тази вечер по една от германските телевизии.

"Разполагаме с документи, за които знаем, че тя е прочела, които са преминали през българските власти, но не мога да кажа името на този, който й ги е дал. Ние знаем, че е имало група полицаи, които са разследвали OneCoin през 2016. В това число властите в Германия, Нидерландия, Франция, Америка и дори в Обединените арабски емирства", казва авторът на лентата.

"Формирали са група, която е наречена “Операция Сателит” и Ружа е знаела за това. Знаела е за това, както е знаела за разследването на ФБР и това на Германия. Тя е имала източници в България, които са работили в полицията и юрисдикция.

Тя е наела бивш шпионин Франк Шнайдер, който е бивш ръководител на тайните служби на Люксембург... Тя е знаела къде може да пътува и къде не. Знаела е къде полицията я е чакала и къде не".
Докато събира факти за документалния си филм “Криптокралицата - Измамата OneCoin”, журналистът Йохан фон Мирбах чува различни версии за случилото се след изчезването на Игнатова.

Йохан фон Мирбах: "Шансът да не е жива е голям. Следващата версия е, че е в Дубай. Има подозрения и че е в Гърция. Други източници ни казаха, че е в Русия и Индия. Има и такива, които твърдят, че се е върнала в Германия. Във ФБР не мислят, че тя е мъртва и са обявили сто хиляди долара за главата ѝ".
Схемата за пране на пари е използвана също за търговия с оръжия и наркотици.

Йохан фон Мирбах: "Хората в Уганда например са продавали земите си, козите само, за да си купят Onecoin. В контакт съм с хора, които продават OneCoin. Пишат ми съобщения, че трябва да кажа истинската история, че OneCoin не е измама".
А жертвите още очакват обезщетение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?