49

Филм или реалност? Гутериш плаши с продължение на "Опенхаймер"

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер", предупреди вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Франс прес.

С изказването си, в което спомена за филма "Опенхаймер", който спечели седем награди "Оскар" и "показа нагледно реалността на ядрения апокалипсис", Гутериш се опита да привлече вниманието към риска от "ядрена война".

"Събираме се днес в момент, в който геополитическото напрежение и недоверието покачиха риска от ядрена война до най-високото му ниво от десетилетия", каза генералният секретар на заседание на Съвета за сигурност на ООН, организирано от Япония и посветено на неразпространението на ядрени оръжия.

Часовникът на апокалипсиса тиктака, предупреди Гутериш.

В Холивуд филмът на Кристофър Нолан "Опенхаймер" "показа нагледно суровата реалност на ядрения апокалипсис на милиони хора по света", каза още генералният секретар.

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер". Всички тези гласове, всички тези предупреждения" имат за цел светът да отстъпи от пропастта, към която е тръгнал, заяви Антониу Гутериш.

Филмът "Опенхаймер" проследява ключови моменти от живота на Робърт Опенхаймер - физика, който вкарва света в ядрената епоха и благодарение на когото се слага бърз край на съпротивата на Япония във финалните етапи на Втората световна война посредством атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

С препратките към филма "Опенхаймер" Гутериш изрази своите опасения, свързани с опасността от нова надпревара в ядрените въоръжения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Didier93

Didier93

19.03.2024 | 08:27

Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €7,000,000,00 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Телефон за WhatsApp: +33644681046

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?