71

"Фигаро": Украйна е все по-изолирана, а Русия руши изолацията

Европейската умора и разцеплението в Европейския съюз са точно това, на което Владимир Путин разчиташе, за да промени хода на войната, пише колумнистът Изабел Ласер

 

Положението на Украйна се влошава, тъй като проблемите се натрупват под формата на недостиг на оръжия, отслабване на обществената подкрепа на Запада и нарастваща вътрешнополитическа конкуренция, докато Русия успява да устои на западните опити за изолация.

Това пише вестник "Фигаро", съобщава ТАСС, цитиран от glasove.com. Поредица материали за положението в Украйна са публикувани на първа страница в петъчния брой на вестника.

„Украйна е все по-изолирана на фона на Русия“, гласи заглавието.

В материала се отбелязва, че западните страни „не спазват обещанията си към Киев“ за доставката на необходимите оръжия, което „до голяма степен обяснява“ провала на лятната контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). В материалите се казва, че „военната икономика“, обещана от френския президент Еманюел Макрон, не е дала реални плодове, докато руската военна индустрия е „влязла в боен режим“ и поради това Москва може да измести баланса на силите на бойното поле в своя полза.

В същото време авторката на материалите, колумнистът Изабел Ласер, отбелязва, че европейските страни не са готови да направят жертви, за да могат „украинците да се противопоставят на Русия при по-добри условия“, а в рамките на ЕС отново нарастват разногласията относно предоставянето на нова помощ за Киев.

"Европейската умора и разцеплението в Европейския съюз са точно това, на което Владимир Путин разчиташе, за да промени хода на войната. От няколко седмици руският президент демонстрира превъзходство при благоприятно стечение на обстоятелствата. Неговата армия устоя срещу подкрепяните от Запада украинци, той разруши изолацията на Запада и заобиколи санкциите, опирайки се на своите съюзници в антизападния глобален Юг, (…) и възобнови пътуванията си в чужбина“, се казва в статията.

Негативен фактор за Киев стана избухналият в Близкия изток конфликт между Израел и палестинското движение Хамас, поради което „украинският конфликт изчезна от радара“. Освен това, според други два материала във "Фигаро", бойната умора става все по-явна сред украинците и „разпадането на свещения политически съюз е все по-очевидно“. Това се изразява в публични изказвания на противници на политическия режим на украинския президент Володимир Зеленски и неговата негласна конкуренция с главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, нивото на доверие в когото според социологическите проучвания е осезаемо по-високо, отколкото в сегашния президент. 

Блокирането на следващия транш от помощта в Конгреса на САЩ „заплашва да доведе до военно поражение“ на Украйна. "В момента Европа не е в състояние да вземе лидерството от американците, ако Вашингтон спре кранчето на военната помощ. Тя няма нито средствата, нито политическата воля да направи това", заключава Изабел Ласер във "Фигаро".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
15 коментара
999

999

08.12.2023 | 15:24

И какво като сащ и техните подлоги от ес до сега дадоха милиарди + стотици санкции за Русия, резултат- оо. Като дадат още, половината ще ги усвои амер.военнопромишлен комплекс, другата Зеленски

Отговори
8 5
Това пише вестник "Фигаро", съобщава ТАСС, цитиран от glasove.com.

Това пише вестник "Фигаро", съобщава ТАСС, цитиран от glasove.com.

08.12.2023 | 13:38

Като деца играехме на развален телефон. Някоя си изкоментирала нещо във Фигаро, там за неправилен коментар не вкарват в затвора като в Русия, ТАСС пък го преразказал, накрая ФСБ го изпратили на Гласове.

Отговори
11 7
дедо попе, а цъкахте ли су плюсчета

дедо попе, а цъкахте ли су плюсчета

08.12.2023 | 14:11

у дупетата, цъкахте ли си?

Отговори
4 13
Каквото повикало....

Каквото повикало....

08.12.2023 | 14:28

Плюсчета не, но на макя ти у смрадливата минджа доста цъкаха навремето....

Отговори
11 2
Гърбав Кольо

Гърбав Кольо

08.12.2023 | 13:38

Работата се знаеше още отначало.Все едно Северна Македония да воюва с Франция и кой ли ще победи ??? Сега украинците започнаха да се заселват на запад и така малко да отслабят мюсюлманското нашествие на емигранти.

Отговори
8 4
Щом е от “Гласове” на продалия се за рубли бивш костовист Дачков

Щом е от “Гласове” на продалия се за рубли бивш костовист Дачков

08.12.2023 | 13:32

Значи най-вероятно статията е подстригана от неудобни изречения при превода и лекичко преиначена. Което означава, че не си струва четенето.

Отговори
14 4
Чииииифутска му уродлива работа

Чииииифутска му уродлива работа

08.12.2023 | 13:03

В съчетание на безкраен магарешки инат Праскат уродчетата минусчета седнали на лоясълите си от мързел чииииифутски задни части и си мислят че тъй ще променят колелото на историята Според извратеният им ум чиииииифуски сл говорещи истинатае така се кове победа Медийно А дори и онази тяхна горила Кличко в прав текст им го каза ЕФОРИЧНО можем да лъжем запада и народа украйнски но това не може да продължи вечно

Отговори
8 9
Шopи

Шopи

08.12.2023 | 12:48

днес е на темата реки от кръв и как се перат партенки ,но поради неврастенията си стигна и до Ла Манш. Абе типичен клиничен случай .

Отговори
4 6
Ах Боли ли Боли

Ах Боли ли Боли

08.12.2023 | 12:08

Болка гулямъ у задните чииииифутски части там под кръста Санкцийте работят ли ва чииииифутски уроди

Отговори
8 9
лъжливо Уфчарчи

лъжливо Уфчарчи

08.12.2023 | 12:07

А победоносните руски войски вече си перат партенките в Ла Манша!

Отговори
9 7
Лоша новина за хибридните шлюхи

Лоша новина за хибридните шлюхи

08.12.2023 | 11:37

Петролът – с най-ниска цена от 5 месеца

Отговори
10 5
Щом не забелязвате реките от кръв в Украйна..

Щом не забелязвате реките от кръв в Украйна..

08.12.2023 | 11:25

Сега е момента фалшивите евроатланцтици да ме засишят с минуси.

Отговори
12 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?