"Фейсбук" премахна 200 акаунта заради реч на омразата

От "Фейсбук" са категорични, че ще продължат да премахват нови страници, групи или акаунти, създадени от потребители, опитващи се да заобиколят забраната

Компанията "Фейсбук" е премахнала почти 200 акаунта в социалната мрежа, свързани с групи за превъзходство на бялата раса, които са планирали да окуражават членовете си да отидат въоръжени на протестите срещу полицейското насилие в Съединените щати, след ареста, довел до смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в края на май.

Не се съобщават подробности за потребителите като къде живеят или какви точно са били намеренията им.

Регистрациите им са били изтрити заради нарушаване на правилата, забраняващи речта на омразата, съобщи БНР.

От "Фейсбук" са категорични, че ще продължат да премахват нови страници, групи или акаунти, създадени от потребители, опитващи се да заобиколят забраната.

По-рано тази седмица "Фейсбук" обяви премахването на "няколко" акаунта, създадени от расисти, публикуващи в Туитър като членове на крайнолявото движение "Антифа".

В петък компанията съобщи, че е предприела действия за изкореняването на фалшиви акаунти, използвани за манипулиране на общественото мнение в Тунис и Ирак.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ДЖЕК

ДЖЕК

08.06.2020 | 00:46

Нямаш си хал на хабер, от такава реч, па вземе някой, че се направи на,, умник,, и,, тарикат,, пък я създаде тази,, омраза,,...! Повечето са възрастни потребители, не би трябвало да има такава, но браво на Зукърбърг...!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?