1553

ФБР обяви “Tik Tok” за враг на Америка

Китайската социална медийна платформа TikTok е "проблем за националната сигурност" на САЩ, заяви директорът на ФБР Крис Рей, предаде АА.

По време на събитие в Мичиганския университет Рей изрази загриженост, че администрацията в Пекин може да използва събраните чрез TikTok данни за потребителите за "традиционни шпионски операции".

"Ние, ФБР, имаме опасения за националната сигурност по отношение на приложението (TikTok). Неговата компания майка се контролира от китайското правителство. Това им дава възможност да използват приложението по начини, които според мен трябва да ни тревожат", каза той.

Това означава, че Китай получава "възможността да контролира алгоритъма за препоръчване, което им позволява да манипулират съдържанието, ако искат, за да го използват за операции за оказване на влияние", добави той.

Той каза още: "Всички тези неща са в ръцете на правителство, което не споделя нашите ценности и има мисия, която е в голямо противоречие с това, което е в интерес на Съединените щати. Това трябва да ни тревожи."

Миналия месец ФБР предупреди, че данните, събрани в TikTok, могат да бъдат използвани "злонамерено" от администрацията в Пекин.

В отговор TikTok заяви, че не съхранява данни за американски потребители в Китай, където законът позволява на правителството да принуждава компаниите да предават вътрешна информация, пише БГНЕС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Яяяя

Яяяя

04.12.2022 | 10:40

Google, Twitter , Instagram 3:1 Tik Tok Китайците имат още доста докато изравнят резултата..

Отговори
1 0
Иииии

Иииии

04.12.2022 | 11:36

Фацебук:)

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?