Следвайте ни

Facebook представи иновативен виртуален офис

viber icon

По време на вчерашното издание на Facebook Connect, компанията представи интересна концепция, насочена към хората, които работят дистанционно, пише kaldata.com.

Става дума за Infinite Office, нов набор от характеристики и услуги, които ще могат да се използват чрез шлема за виртуална реалност на Facebook Oculus Quest, предава Techcrunch.

Infinite Office ще излезе на пазара още тази зима и позволява на потребителите да си взаимодействат с множество екрани едновременно, които ще са представени в браузъра на шлема Oculus Browser.

Ползващите Infinite Office ще могат да присъстват на живите излъчвания, благодарение на камерите на устройството, сливайки света на дома си с този на виртуалната среда. Допълнително, Facebook са влезли в сътрудничество с Logitech, които осигуряват съвместимост с няколко модела клавиатури, които ще бъдат разпознавани, проследявани и даже изобразявани пред очите на носещия шлема, така че те да могат да набират текст директно в средата на Quest.

От Facebook споделят, че в следващите месеци ще бъдат интегрирани и допълнителни възможности за Infinite Office, като акцент в първите издания на услугата ще е върху персоналната продуктивност по-скоро, а не толкова върху груповото бизнес взаимодействие.

По време на Connect, Facebook анонсира и нова версия на самостоятелния шлем за виртуална реалност Quest. От компанията обявиха също така че спират производството и поддръжката на първата версия на Quest, както и на Rift. Все пак, потребителите на Quest 2 ще могат да достигат до съдържание за тези две устройства чрез осигурена поддръжка на Oculus Link.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?