Следвайте ни

Facebook деактивира основни функции за Европа

viber icon

Facebook деактивира няколко функции в своите приложения Messenger и Instagram за хората в Европа, съобщават от компанията, пише tvn.bg.

Мотивировката е желанието да се увери, че потребителите спазват промяна в правилата за поверителност. От социалната мрежа уверяват, че основните опции за текстови съобщения и обаждания в Instagram и Messenger няма да бъдат засегнати.

От 21 декември приложенията за съобщения ще попадат в обхвата на правилата на ЕС, известни като директива за електронна поверителност.

Facebook реши да изключи няколко интерактивни опции и да предложи само основна услуга за съобщения. Анкетите за групов чат в Messenger и запазването на снимки са сред липсващите услуги. Възможността за задаване на псевдоними за приятели в Messenger също ще бъде деактивирана.

Любимите на всички филтри за лице с добавена реалност чрез директно съобщение в Instagram също са изключени в Европа.

От Facebook заявяват, че не са публикувал списък на всички функции, които преустановява в Европа, тъй като бързо ще активира тези, за които е уверен, че спазва правилата.

Инструментите ще бъдат деактивирани за потребители в цяла Европа на етапи, така че някои хора може да открият, че все още могат да ги използват още няколко дни.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?