2374
Следвайте ни

Европейците не искат да се връщат към 8-часовия работен ден в офис

viber icon

Едва 14 процента от работещите европейци желаят да се върнат към 8-часовия работен ден в офисите, а повече от половината твърдят, че са станали по-продуктивни, когато са работили от вкъщи, твърди проучване, цитирано от Ройтерс и БТА.

Анкетираните признават, че "хибридният труд" - смесена работа от дома и от офиса - има своите отрицателни черти. Около една четвърт от запитаните смятат, че по този начин те са работили по-дълго и им се е налагало да остават до късно вечер, се посочва в проучването, поръчано от Самсунг електроникс и консултантската компания The Future Laboratory.

В проучването са участвали 14 000 души, като 83 процента от тях биха желали работодателите да им оказват повече подкрепа, за да могат да балансират по-добре между задълженията си като служители и личния си живот. През 2020 г. около 12 процента от работещите в ЕС са работили от домовете си срещу едва 5 процента преди пандемията, сочат данни на Евростат.

"Идеята за работа само от офиса вече е твърде остаряла и работодателите трябва добре да помислят как да отговорят по подходящ начин на все по-налагащия се хибриден модел", казва Бенджамин Браун, вицепрезидент на Самсунг Европа.

Две трети от европейците признават, че вече са направили или планират да направят промени в домовете си, за да улеснят хибридния модел на живот и да си отворят повече офис място.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?