46
Следвайте ни

Европарламентът отпусна $170 млн. за сирийските бежанци в Турция

viber icon

Европейският парламент даде окончателното одобрение на програмата за финансова помощ за сирийските бежанци в Турция.

Турция е страна-домакин на най-много сирийски бежанци, осигуряваща защита на близо 4 милиона души, избягали от гражданската война.

С 588 гласа "за", 87 "против" и 14 "въздържали се", депутатите от ЕС одобриха изменение на бюджета на блока за 2021 г., с което бяха отпуснати 149,6 милиона евро допълнително финансиране за сирийските бежанци в Турция, съобщи Европейският парламент.

Финансовата подкрепа ще разшири многофункционалната схема за парична помощ на блока, която осигурява месечни трансфери за най-уязвимите бежанци, за да покрие основните нужди от наем, сметки, храна и лекарства.

Мрежата за спешна социална безопасност е най-голямата хуманитарна програма в историята на блока, която е помогнала на 1,8 милиона души.

Програмата щеше да приключи в началото на 2022 г., но отпуснатите допълнителни 149,6 милиона евро, финансирани от оставащия марж на бюджета за 2021 г. на ЕС, ще я удължат.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?