46

Евгений Пригожин: Загубим ли Бахмут, целият фронт ще се разпадне

"Ако ЧВК "Вагнер" отстъпи от Бахмут, това ще доведе до разпадане на целия фронт. Украинските въоръжени сили (ВСУ) ще преминат в настъпление и ще достигнат границите на Руската федерация", това заяви в ново видеообръщение Евгений Пригожин, лидер на наемническата армия.

Думите на Готвача на Путин идват на фона на спекулации, че е възможно съвсем скоро защитниците на Украйна да напуснат позициите в града заради масираните и неспирни атаки на руските части и почти пълното обкръжение на града крепост.

"Ако ЧВК "Вагнер" сега се оттегли от Бахмут, то историята ще запомни следната ситуация. Ясно е, че фронтът ще се разпадне напълно до границите на Русия, а може би и по-нататък. Изобщо ситуацията няма да е приятна за всички военни формирования, защитаващи интересите на Русия като цяло", каза още той. 

Пригожин смята, че ако вагнеровци се оттеглят от Бахмут, ще проработи "ефектът на натегнатата пружина". В резултат на това ВСУ ще навлязат на територията на така наречената "ЛНР", ще освободят Луганск и други населени места, твърди той.

След това, според лидера на наемниците, армията на Украйна ще си върне Крим и ще навлезе на руска територия. А руските власти щели да обвинят за неуспеха ЧВК "Вагнер". Според Пригожин това е причината руското министерство на отбраната да не дава боеприпаси на бойците му, предаде OFFNEWS. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Какви украинци бе

Какви украинци бе

08.03.2023 | 20:29

Само пушечно то месо е украинско ! Всички рьководители и фатмаци са британци и поляци !

Отговори
1 0
10 хил. украински бойци

10 хил. украински бойци

06.03.2023 | 19:08

Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви в ефира на руската държавна телевизия Ян Гагин, съветник на изпълняващия длъжността ръководител на Донецката Народна Република (ДНР) Денис Пушилин. Гагин увери, че руската армия контролира всички подстъпи към града: "Всички пътища се контролират. Да се доставят боеприпаси или подкрепления е достатъчно трудно и крайно опасно". По думите му в града остават около 10 000 украински военнослужещи, като загубите на жива сила достигат до 500 души на ден.

Отговори
0 1
Мимето

Мимето

06.03.2023 | 01:15

Аре сега глезотии...боеприпаси нямали. Казано е: бий щиком, а лучше бий рукой и рубите лес за гробове

Отговори
3 4
Що бе?

Що бе?

05.03.2023 | 23:43

Свършиха ли му се затворниците на Пригожин, да ги сготви?

Отговори
6 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?