49

Евакуация или смърт: Изселват 37 градове и села в Украйна

Властите на Харковска област обявиха началото на задължителна евакуация от 37 населени места в Купянския район поради постоянен обстрел, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Жителите на населени места, разположени в близост до зоната на бойните действия, ще се трябва да напуснат домовете си.

По-специално, става дума за селища в Двуречанската, Петропавловската, Кондрашевската, Куриловската селски общности и Купянската градска териториална общност. Не се съобщава за принудителна евакуация от град Купянск.

Припомняме, че тази нощ град Купянск бе подложен на интензивен руски обстрел, като бе ударена сградата на градския съвет и жилищни сгради, при което бяха ранени двама души.

В сряда генерал Олександър Сирски, командир на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, говори за тежката обстановка, която се е създала в Купянското направление, където по налични данни са съсредоточени около 100 000 руски войници.

"Целта на противника е да пробие отбраната на нашите войски и да премине директно към Купянск", цитира "Украинская правда" думите на командира.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
17 коментара
Лъжливото ЗАКЛЮЧЕНИЕ на столипиновските фашис.ти - гнусна азиатска, ва

Лъжливото ЗАКЛЮЧЕНИЕ на столипиновските фашис.ти - гнусна азиатска, ва

11.08.2023 | 15:27

Лъжливото ЗАКЛЮЧЕНИЕ на столипиновските фашис.ти - гнусна азиатска, варварска сволоч Понеже България била единствената страна в Европа, в която имало подкрепа за Путиновската клика, точно това било причината за бедността на техния квартал.... Не можело било да симпатизираме на Сирия, Венецуела, Северна Корея, ЮАР и остров Тамбукту и да очакваме в столипиново да живеят добре... Точно това било барометъра за моралните им ценности!!! Айде, бе!

Отговори
0 0
The Wall Street Journal

The Wall Street Journal

11.08.2023 | 06:50

За два месеца контранастъпление ВСУ не можаха да достигнат основните отбранителни линии на Русия.Информацията потвърждава и огромните загуби в техника от страна на въоръжените сили на Украйна, което принуди командването да промени тактиката на настъплението. Сега основна роля в контранастъплението играе пехотата, формирана от резервни части. Опитите за преминаване през минните полета пеша доведоха до големи загуби сред украинските военни.

Отговори
1 2
ЗАКЛЮЧЕНИЕ

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

10.08.2023 | 21:57

България е единствената страна в Европа в която има подкрепа за Путиновската клика, това е причината за бедността.... Ти не може да симпатизираш на Сирия, Венецуела , Северна Корея, ЮАР и остров Тамбукту и да очакваш да живееш добре... Това е барометъра за моралните ти ценности.

Отговори
2 5
777

777

10.08.2023 | 20:47

Току що по американските телевизии бтв и нова зеленски съобщи, че контраофанзивата скоро ще приключи с победа, и така още половин година

Отговори
5 4
БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

10.08.2023 | 20:23

Това са думи на световноизвестен експерт по външна политика и водещ западен познавач на Русия - Фиона Хил, в престижното издание “Foreign Policy”. Добре позната е у нас като президентски съветник и висш служител в Съвета за национална сигурност на САЩ. Преди години се срещна с г-н Цветанов похвали премиера Борисов за Венецуела. Според нея, проектът за Истанбулското споразумение между Русия и Украйна е бил на бюрото на Байдън и руснаците не са искали много - Украйна да се откаже от членство в НАТО и да запише неутралитет в Конституцията. Като получи гаранции за сигурност и руснаците се изтеглят още март, април. Документът е отхвърлен от Байдън и после от Джонсън, като обещават на Зеленски пълна военна, финансова и медийна подкрепа. Фиона Хил твърди, че Байдън и Джонсън всъщност убиха Украйна в сегашния й вид и не е ясно ще има ли такава държава на картата, и в какъв вид. Според нея, е очевидно, че Русия ще отиде докрай, защото няма друг избор, и повече няма да преговаря. “ВСИЧКИ ПРЕГОВОРИ ПРИКЛЮЧИХА В ИСТАНБУЛ”, ЗАВЪРШВА СТАТИЯТА, ПОМЕСТЕНА И В “МАGYAR HIRLAP”.

Отговори
9 8
Путьо Владимировски

Путьо Владимировски

10.08.2023 | 21:50

Щом статията е публикувана в MAGYAR HIRLSP , в никакъв случай не отговаря на истината.

Отговори
3 4
Зеля и приятели

Зеля и приятели

10.08.2023 | 19:49

Националистите така се вживяват в кървавото си дело, че на 5 юли 1941 г. Хитлер е шокиран от докладите за зверствата им и заповядва на Химлер да „въведе ред в тази банда”. Немците разгонват главатарите на Украи­н­ската въстаническа армия, а Степан Бандера за две години е изпратен да „си почине” в лагера Заксенхаузен, разбира се, в луксозен блок за привилегировани затворници. Пуснат е в средата на войната, когато Червената армия преминава в настъп­ление. Тогава Украинската въстаническа армия, останала без немски контрол, проя­вява пълната си сила. Хиляди украинци умират ежедневно в страшни мъки. Националистите превръщат всяко убийство в садистко изтезание, сякаш се съревновават в зверствата. По-късно, когато следствените бригади в НКВД разследват престъпленията на бандеровците, съставят списък със 135 най-често използвани от Организацията на украинските националисти и Украин­ската въстаническа армия изтезания: забиване в черепа на дебел гвоздей, пробиване на главата от ухо до ухо с дебела тел, размазване на главата с менгеме; разпаряне на корема и наливане на гореща вода вътре, обесване на дърво с краката нагоре и опалване на главата с огън, забиване на дъбови колове между ребрата... Бандера сега е харесван от крайнодесните националисти, които се включиха активно в антиправителствените протести на Евромайдана през 2013-а и 2014-а година. Президентът Виктор Юшченко реабилитира посмъртно Бандера и го удостоява със званието „Герой на Украйна”. Почетната титла на Бандера обаче беше отнета от следващия президент на страната - Виктор Янукович. От наскоро разсекретени архивни документи на американското разузнаване стана ясно, че Степан Бандера е бил професионален агент на Адолф Хитлер. Агентурното му име е било „Консул 2”. В документите се твърди, че за петте седмици на съществуването на "държавата" на Бандера са избити 5000 украинци, 15 хил. евреи и няколко няколко хиляди поляци.

Отговори
5 11
Зеля

Зеля

10.08.2023 | 19:45

Под „украински организации” се има предвид Организация­та на украинските националисти (ОУН). След два месеца 400 украи­нски националисти започват да се обучават в лагерите на абвера в Закопане, Комарно, Кирхендорф и Хакещайн. През 1941 г. тези националисти се превръщат в ядрото на Украинската въстаническа армия, която от 30 юни 1941 г. влиза във война на страната на Германия (на базата на „Акта за провъзгласяване на украинската държавност”). В деня, в който е приет „Актът”, нахлулият заедно с немски части в Лвов украински батальон „Нахтигал” под командването на Роман Шухевич разстрелва повече от три хиляди лвовци поляци, между тях и 70 световни учени. За една седмица избива още около седем хиляди евреи, руснаци и украинци.

Отговори
3 3
София

София

10.08.2023 | 19:42

Зеления евреин се е събрал с палачите на дедите му - бaндepoвците.Техните деди, водени от отявления поклоник на фашистката идеология Степан Бандера посреща с „Добре дошли!” и „Хайл Хитлер, Хайл Бандера” хитлеристките войски.На 12 септември 1939 г. на съвещание във влака на Хитлер началникът на военното разузнаване и контраразузнаване Канарис получава задачата да подготви „украинските организации за унищожаването на поляци и евреи”.

Отговори
5 4
Пловдив

Пловдив

10.08.2023 | 18:32

Нацисти проклети.

Отговори
10 6
Антифашиста

Антифашиста

10.08.2023 | 19:36

Да бе , проклятие руZZки фашис,ти. Гнусна азиатска, варварска сволоч.

Отговори
6 7
Путьо Владимировски

Путьо Владимировски

10.08.2023 | 21:52

Да. Прав си. Такива са Путинопоклонниците

Отговори
7 3
Странно

Странно

10.08.2023 | 17:46

укродебилите защо имат нацистки кръстове на танковете???? Ма не,Киев не отглежда нацисти....неее Азов е трудова бригада, Айдар също...

Отговори
11 6
Айде де

Айде де

10.08.2023 | 17:59

Това не е нацистки кръст, а славянски православен. За разлика от Z, което не е на кирилица.

Отговори
5 9
хахах

хахах

10.08.2023 | 18:15

Това е balkenkreuz и Вермахта са го слагали на танковете си също. Пък и при положение, че Зеленски затваря църкви и репресира християните, няма как да е християнски кръст.

Отговори
7 3

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?