Следвайте ни

Ето с коя българка танцува покойният принц Филип

viber icon

През 1973 г. покойният принц Филип идва в България на тайна среща с Тодор Живков в Евксиноград. Свидетел на срещата става по това време преводачката Фани Криспин.

"През 1964 г. баща ми беше изпратен кореспондент на БТА в Лондон. През 1971 г. бях 19-годишна девойка с добър английски", споделя Криспин, която тогава е живяла в Англия, пред bTV.

Когато се връща в България, получава покана да превежда по време на тази среща без да знае, че всъщност ще бъде преводач на принц Филип.

Налага й се да превежда късно през деня, преди тя да отиде във Варна е имало друг преводач. По думите й връзката между Тодор Живков и принц Филип е била дистанцирана: "не идваше от страна на принц Филип, Живков беше доста резервиран и необщителен. Не знам какво се е случило преди това. Те не разговаряха помежду си", споделя Криспин.

Преводачката трябвало да пази срещата в абсолютна тайна.

За принц Филип Криспин споделя, че той е бил изключително освободен, приел ролята на човек, който нарушава статуквото, за да създава атмосфера. 

В България той дойде с нагласата, че ние трябва да бъдем приобщени към Европа, затова той беше и толкова разкрепостен, казва още Криспин и споделя, че е танцувала с него: "Доста модерно танцуваше, за разлика от останалата доста скована част от участниците", разказва българката.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?