Следвайте ни

Ето новия супербърз шпионски самолет на САЩ

Корпорацията Boeing ще създаде нов супербърз шпионски самолет, който трябва да замени отдавна пенсионирания SR-71 Blackbird. За това съобщи Popular Mechanics. Корпорацията показа преди броени дни дизайна на новия самолет.

Съдейки по дизайна, конструкторите са използвали модела Waverider. Той има сплескан фюзелаж и делтовидна форма. Самолетът ще използва ударните вълни при полета с хиперзвукова скорост за да намали съпротивлението и да увеличи подемната сила.

Първо ще бъде пуснат прототип с един двигател. Той ще е с размерите на F-16. Истинският нов хиперзвуков шпионин ще е дълъг 32 метра. Boeing работи с Orbital ATK за създаването на двигателите му, който ще лети със скорост между 3 и 4,5 Мах.

Марица.бг припомня, че SR-71 Blackbird летеше с 4 200 километра в час  и имаше корпус от титан. При тази скорост фюзелажа му се нагряваше дотолкова, че увеличаваше линейните размери на машината с 15 сантиметра. /Марица.бг

Редакция и превод Росен Саръмов

 

 

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?