4232

Ето какъв е следващият ход на Русия, говори шефът на украинското ГРУ

“Ситуацията е на ръба”, коментира Кирил Буданов

Ситуацията край Харков вече става критична, а в следващите дни руските войски могат да започнат нова мащабна офанзива в Сумска област. Това заяви ръководителят на украинското военно разузнаване (ГРУ) Кирил Буданов в интервю за “Ню Йорк таймс”, пише “Труд”.

“Ситуацията е на ръба”, цитира думите му вестникът. “С всеки час тази ситуация се доближава до критична”, казва Буданов пред чуждестранни репортери в бункера си в Харков.

Буданов смята, че през следващите няколко дни украинските въоръжени сили ще успеят да стабилизират фронта край Харков, а руската офанзива ще продължи около три-четири дни.

Киев се опитва да прехвърли части от други участъци на фронта в североизточната част на Украйна, където се намира Харковска област, за да укрепи отбраната є, но е трудно да се намери личен състав за тази задача.

“Всичките ни сили са или тук, или в Часов Яр. Използвал съм всичко, с което разполагаме. За съжаление, вече не разполагаме с резерви”, казва той.

Буданов е съгласен с оценките, че край Харков Руската федерация разтяга вече изчерпаните сили на украинските въоръжени сили, като цели да всее “паника и объркване” в региона.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?