49

Ето го първия заподозрян за зверствата в Буча СНИМКА

Идентифициран е първият заподозрян за убийствата в Буча - командирът от Националната гвардия на Руската федерация Сергей Колоцей. Това разкри в профила си във фейсбук генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

Тя публикува и три снимки. Едната, както пише обвинителката, се е превърнала в символ на зверствата в Буча – на нея са заснети телата на цивилни, застреляни с вързани зад гърба ръце на улица Яблунская. На снимката са показани три жертви, четвъртият убит не е попаднал в кадър. Тримата са с огнестрелни рани в главите, у четвъртия са простреляни вътрешните органи и скелетът.

На втората снимка е командирът на подразделение на Управлението на Федералната служба на войските на Националната гвардия в Уляновска област на РФ.

На втората снимка е командирът на подразделение на Управлението на Федералната служба на войските на Националната гвардия в Уляновска област на РФ. От беларуски пощенски клон заедно с колеги - военнослужещият Колоцей изпраща мародерската плячка, прибрана от домовете на украинци. Неговият "трофей" от Украйна, изпратен за Уляновск, е капак за багажник на кола.

Това са телата на цивилни, застреляни с вързани зад гърба ръце на улица Яблунская.

Прокурорите и полицията в Буча са установили, че именно този военнослужещ на Руската федерация е убил четирима невъоръжени мъже в Буча на 18 март. На 29 март той изтезава друг цивилен, за да го принуди да признае несъществуваща дейност срещу руската армия. Пак той отвежда проукраински настроен местен жител „в мазето“, където го пребива с приклада на автомат и калъф за нож. Мъжът е откаран на мястото на екзекуцията, където, имитирайки разстрел, са стреляли близо до ухото му. Като отделна извратена форма на тормоз и сплашване Колоцей е карал жертвата си да помирише умрял човек.

Въз основа на събраните доказателства, показания на жертвата и тройна експертиза прокурорите от Районната прокуратура в Буча са уведомили Росгвардия за подозрение в жестоко отношение над цивилното население и други нарушения на закони и военни обичаи, съчетани с умишлени. Сергей Колоцей е разследван и за съпричастност към други убийства в Буча.

През миналата седмица Венедиктова оповести и списък на десетима заподозрени за военни престъпления срещу мирните жители в Буча, името на Колоцей не беше сред тях.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!❤️

03.05.2022 | 14:20

Мръсни иZZроди, ще си платите за всичко! За всяка пролята невинна капка кръв!

Отговори
1 3
Ти май

Ти май

03.05.2022 | 15:01

..наистина си вярваш.... Кофти, ама и шизофреничното ти състояние няма да те оправдае! ;)

Отговори
3 1
украфейкър

украфейкър

03.05.2022 | 13:54

Мръсните укри избиха народа си, убитите са украинци сътрудничели на руснаците, а убийците са укри фашаги!

Отговори
5 3
Сем

Сем

03.05.2022 | 09:58

Изобщо -има ли човек,уважаващ себе си,и своята интелигентност,да повярва на тия нагли лъжи????

Отговори
15 9
дии

дии

03.05.2022 | 11:23

А на бас че ще го намерят и ще го съдят. И другите ще ги намерят. Снимката е от пощата като е пращал капак за кола за Русия. Краден естествено. Ще намерят и други дето са пращали крадени перални и тоалетни чинии, по товарителниците ще стане. Но този е първият зарди убийствата. Има яно и свидетели. И Русийката ще плаща обезщетения за убийствата и разрушенията. Путин се наигра.

Отговори
9 8
Стоян

Стоян

03.05.2022 | 11:30

Човек вярва в това,което иска..Русофобията е болест и е неличима! Надявам се всички изроди да си понесат последствията!

Отговори
11 4
Баян

Баян

03.05.2022 | 12:32

А русофилията като какво я определяш,Стоенчо?Като нещо нормлано ли?Само луд човек би убил свой съгражданин,че да угоди на някой,който идва от другият край на планетата.Именно за такива действия настояват русофилите.Да се използвало ядрено оръжие по Парламента на Република България,а ти ми говориш за болести и за нелечимост на тези болести.И едно да си знаеш-дали си продаваш ниската част на гърба за рубли или за долари,ами,то няма голяма разлика.Само къде доларите вървят по цял свят,а рублите в СССР,Северна Корея и Беларус.Сам си прави изводите,кой е за лечение и кой не.

Отговори
3 5
А на бас,

А на бас,

03.05.2022 | 15:13

че няма да го намерят! Просто щото няма да има кой да го търси и за какво.... А и що ли никак не ми звучат правдоподобно тези украински"вопли" - таправо като вдовзи за х.й пискат!

Отговори
2 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?