Следвайте ни

Ето го най-убедителното доказателство, че Неси съществува СНИМКА

viber icon

Гид представи най-убедителното досега доказателство, че легендарното чудовище от езерото Лох Нес действително съществува, предава Нова Телевизия. Тайнственото създание, наричано от различните народи „Неси“, е своеобразна градска легенда и популярна туристическа атракция в Шотландия. В миналото е имало толкова много „срещи“ с подводното чудовище, че междувременно е създаден „Официален регистър на срещите“.

Туристическият гид Роналд Макензи записа най-новата „среща“ с Неси със сонарно оборудване по време на неотдавнашен круиз. Други ловци на чудовища, които редовно следят регистъра на срещите, твърдят, че това изображение предоставя "най-убедителното доказателство", че мистериозното създание съществува. Срещата се е случила на място, където водата достига дълбочина 189 метра.

"Бяхме точно в средата на езерото Лох Нес. Сцената продължи около 10 секунди и никога през живота си не съм виждал подобно нещо. Беше дълго поне 10 метра", казва Макензи. Той обаче не твърди с абсолютна сигурност, че яркото изображение на сонара е „хванало“ чудовище с дълъг врат, а не нещо земно.

„Вярвам, че има нещо в езерото, което никой не можа да каже какво е - дали е голяма змиорка или есетра, или някаква голяма риба, или пък Неси“, уточни Макензи.

Експерти, които са изследвали снимката на Макензи, я описват като „100 процента автентична“, но също така заявяват, че е възможно изображението на нея да е голяма риба като есетра. Експертът от Лох Нес Стив Фелтъм определи снимката като "изключително вълнуваща".

"Познавам Роналд Макензи от 30 години. Той е човек, който не търси публичност и смята за фантасмагории теориите за Неси", коментира Фелтъм снимката.

Само тази година официалният регистър за наблюдение на чудовището от Лох Нес е регистрирал 8 възможни срещи с мистериозното същество, все още по-малко от рекордното число 18 регистрирани наблюдения миналата година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?