49

ЕС взима историческо решение за членството на Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че на срещата си на върха на 23 и 24 юни страните от Европейския съюз ще трябва да вземат "историческо решение" относно кандидатурата на Украйна за членство в съюза, предаде ДПА.

"Надявам се след 20 години, обръщайки се назад, да можем да кажем, че сме постъпили правилно", каза Фон дер Лайен пред журналисти на връщане от Киев, където бе на кратко посещение, предаде БТА. Предизвикателството ще бъде да се излезе от срещата на върха на ЕС по-късно през юни с единна позиция, "която да отразява обхвата на това историческо решение", допълни тя.

Вчера Фон дер Лайен пристигна в Киев, за да обсъди с президента Володимир Зеленски главно оставащите спорни точки в кандидатурата на Украйна за членство.

ЕК иска да огласи в края на идната седмицата препоръката си дали на страната, която се бори с руската инвазия от 24 февруари, да бъде предоставен статут на кандидат за членство в Евросъюза.

В последните години Украйна постигна много, но остава да се направи още много, заяви фон дер Лайен на връщане в Полша. "Нашата препоръка ще отрази старателно това", добави тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
Киро

Киро

12.06.2022 | 22:54

Интересно какво правите в България, а не сте емигрирали в Матушката ви. Още пои-нтересно защо вашите деца са на Запад, а не в Русия.

Отговори
1 0
Кдке

Кдке

12.06.2022 | 19:38

Ще го направте напука при свършен факт

Отговори
0 2
Paula Fox

Paula Fox

12.06.2022 | 19:10

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
2 3
Paula Fox

Paula Fox

12.06.2022 | 18:59

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 2
Гад чифутска

Гад чифутска

12.06.2022 | 17:43

Абе чифутска пасмино недоооооооклатена редакционна и фашиско реакционна Мъ и да дебнеш да зърнеш в някой коментар думичката ЧИФУТ и да изпраскаш поредния си чифутски минус със атрофиралата си чифутска ръчица от мързел Това минусче няма как да те спаси от Денафикация Кастрация Трапанация и Кремация Просто като Кирчо го изпреварваш във класацията Разбра ли бе чифутски абезянъй

Отговори
2 2
Никой не ни пита А това не е Историческо а истерическо

Никой не ни пита А това не е Историческо а истерическо

12.06.2022 | 17:16

Я не помним нашето приемане у бардака Еврогейско да бъде със такъв патос описано А пък докато сме били кандидати и чакали пред Еврогейски двери като просяци със скъсани гащи пък Ич нищо не се хортуваше камо ли Оди на радостта да се пеят А виж за чифутската пасмина от Украйна всичкото чифут от Еврогея са е втурнало на софрата Еврогейска да ги домъкне Ама нали и ние като вече членове на таз Еврогейска софра участваме във подредбата на менюто връз нея Кой на пита дали чифути Украйнски са добре дошли на таз софра където наш принос е например световно известната Шопска салата Или боба по селски

Отговори
4 3
Биби

Биби

12.06.2022 | 16:33

Видяхте ли за благодарност оплесканата с фека хотелска стая и то от скъпите хотели. Собственикът бил бе - сен, повече не искал да чуе за украинци. Целият апартамент бил из основи ремонтиран, легла телевизор стени всичко било оплескано. Това са те украинците!!!!!!!

Отговори
10 3
русофил

русофил

12.06.2022 | 16:16

Злобата е лош съветник не знаеш на какъв таралеж сядаш.Ако залъжат Украйна с някаква форма на специално сътрудничество ега ти двуличието и лицемерие и всичко на гърба на загиналите украинци и руснаци.Вчесто да спрат войната те я удължават.

Отговори
5 3
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

12.06.2022 | 16:05

Обединена Фашистка Европа си събира съмишлениците. Урсузка фондерлайнян се беше заканила да приказва с Русия от позиция на силата. Като се надява, че свръхядрената сила ще си подвие опашката и няма да ги остъкли за десетина минути. Стига да се постараят достатъчно. А както изглежда, Урсузка си няма хал хабер, че просто половината юропа може да стане пепелище. Ей така, за кефа на Жужето, ако Русия бъде заплашена с унищожение. И ударът ще бъде първи, както стана и в Укрия. Това са поуките от началото на Великата Отечествена Война.

Отговори
7 3
Трите "З"та

Трите "З"та

12.06.2022 | 15:47

Зелена енергия,зелен сертификат и Зеленски ще ликвидират ЕС!

Отговори
12 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?