ЕС в тревога за подготвяния в Република Сръбска референдум

Европейският съюз е обезпокоен от намеренията на властите в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, да проведат референдум за законите на международната администрация, каза върховният представител по външната политика и сигурността на ЕС Катрин Аштън.
По думите й, това се явява „стъпка в грешната посока", предаде РИА Новости.

Аштън призова всички политически лидери в Босна и Херцеговина да решават проблемите „чрез съответстващите институционални канали", както и към конструктивен политически диалог между всички заинтересовани страни.

„Надявам се всички политици в Босна и Херцеговина да поемат отговорността индивидуално и колективно", се казва в изявлението на Аштън.

Парламентът на Република Сръбска одобри идеята за провеждане на референдум, на който хората ще трябва да изразят мнението си за решенията на международната администрация, касаещи създаването на общ съд и прокуратура във федерална република Босна и Херцеговина, съобщава Фокус нюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Либърти

Либърти

15.04.2011 | 10:42

Референдумите са висша форма на демокрация! Всеки, който е против тях, се опитва да наложи съмнителна политика! Ето защо повече от 20 год, от "демократичните" промени в България няма проведен нито един референдум! Нашите политици се страхуват от волята и мнението на народа, защото провеждат антинародна политика - в услуга на чужди интереси и за свое собствено облагодетелстване!

Отговори
2 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?