1553

ЕС ни похвали за Украйна и Северна Македония СНИМКИ

Министър-председателят Кирил Петков проведе днес работни срещи с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Премиерът присъства и на церемония по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в ЕП, съобщиха от пресслужбата на МС.

Премиерът поздрави Роберта Мецола с избора й за председател на ЕП и потвърди желанието си за близко и ползотворно сътрудничество. Двамата обсъдиха приоритетите на българското правителство и предизвикателствата, пред които то е изправено за реализиране на амбициозната си програма. Кирил Петков подчерта, че присъединяването на страната ни към Шенген остава наша стратегическа цел и разчитаме ЕП да продължи да ни подкрепя.

Председателят на Европейския парламент Шарл Мишел поздрави българския премиер за успешните срещи с правителството на Република Северна Македония, както и за мерките за укрепване на българските способности предвид напрежението между НАТО и Русия. Мишел увери министър-председателя, че институциите на ЕС работят за елиминиране на енергийни рискове за страните членки, сред които и България. Двамата се договориха да останат в близък контакт през идните дни и седмици.

Министър-председателят се срещна и с председателя на Европейската комисия. Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен обсъдиха работата по националния план за възстановяване и устойчивост, както и ситуацията по границата с Украйна.

В рамките на визитата си в Брюксел Кирил Петков разговаря и с председателите на групата на „Обнови Европа“ Стефан Сежурне и на групата на „Зелените/Европейски свободен алианс“ - Ска Келер и Филип Ламбер

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Премиерът Кирчо

Премиерът Кирчо

28.01.2022 | 00:33

….ще бъде включена реформа, която предвижда назначаване на съдия, който временно ще изпълнява ролята на прокурор, после ще се върне като съдия, когато се налага разследване на главния прокурор, като по този начин ще се избегне конфликтът на интереси, при който прокурор разследва главата на прокуратурата“. Кирчо Улавия. Тоя фанфарон нито знае какво приказва, нито изобщо вдява какво са му казали да приказва. ….„назначаване на съдия, който временно ще изпълнява ролята на прокурор, после ще се върне като съдия…“ Ама що ще се хабите, бе, направо турете оная лореал или лена, а може и радев зеления чорап временно да го назначите като прокурор, после като съдия, а после да го върнете като радев, колко му е, акъл не ви пречи. Какви идиоти ни управляват, бе, какви идиоти?! Afera.bg

Отговори
6 2
ясно

ясно

27.01.2022 | 21:04

Щом ЕС ни хвали ще изпука още един милион!

Отговори
7 4
бгн

бгн

27.01.2022 | 19:42

Може да разговаря човекът и си разговаря.Не като онова посмешище Боко ,който дори български не знае.

Отговори
9 12
Браво!

Браво!

27.01.2022 | 19:51

Ааааа, и Той "разговаря" с хората - с езика на жестовете! И ги прегръща, цалува, мляска...

Отговори
13 3
Браво!

Браво!

27.01.2022 | 19:29

Нека омразата остане в миналото!

Отговори
5 7

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?