49

Ердоган стана дядо за девети път

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посрещна радостно своето девето внуче във вторник, докато посети дъщеря си Сюмейе Байрактар, която роди второто си дете.

По време на посещението си в болницата президентът Ердоган прегърна с любов новия си внук и прошепна името му, Асъм Йоздемир, три пъти в ухото на бебето по стара турска традиция. Първата дама Емине Ердоган го придружаваше по време на това радостно семейно събитие.

Асъм Йоздемир е най-новото попълнение в нарастващото семейство на президента Ердоган, с четирима внуци от дъщеря му Есра Албайрак и нейния съпруг Берат Албайрак и трите деца на сина му Билал Ердоган и съпругата му Реян Ердоган.

Бащата на новороденото внуче е Селчук Байрактар ​​(45) е турски инженер. Той е архитектът на произведената в Турция БЛА система Байкар Байрактар TБ2 и първият национален прототип на безпилотен военен самолет Байрактар Къзълелма. Той е председател на борда на директорите на Байкар, производител на световноизвестните турски бойни дронове.

Другият син на Ердоган,  Берат Албайрак, последно беше министър на финансите от 2018 до 2020 г., като преди това също заемаше различни министерски постове в турския кабинет. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вай, вай!

Вай, вай!

11.01.2024 | 14:03

Само сигани и албанци ще населят Балканите!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?