Следвайте ни

Ердоган се закани: Турция ще вземе своето в Черно море

viber icon

Притеснителни за спокойствието в региона думи изрече президентът на Турция. Реджеп Тайип Ердоган  говори на събитие за отбелязването на битката при Манцикерт от 1071 г. между Византийската империя и селджукските турци, завършила с тежко поражение за Византия.

"Това, че хора, които не могат да са достойни и за византийското наследство, днес, взимайки зад гърба си европейците, се стремят към несправедливост, беззаконие и пиратство, е знак, че не са успели да научат нищо от историята", каза президентът на Турция.

"Приканваме събеседниците си да влязат в релси и да се въздържат от грешки, които ще открият път към собственото им унищожение", каза още той.

Ердоган подчерта, че когато Турция казва, че ще направи нещо, то тя ще го направи и ще плати нужната цена.

"Ако има някой, който иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда, ако ли не, ние ще се погрижим за собствените си неща", каза той.

"Така, както ние нямаме аспирации към ничия чужда земя, суверенитет и интереси, така и никога няма да отстъпим от това, което е наше", посочи Ердоган и подчерта: "Турция ще вземе онова, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море", завърши Ердоган на фона на изостреното напрежение между Турция и Гърция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

намръщенЪ

намръщенЪ

26.08.2020 | 18:58

За Егейско ще му е труднично, ама свръхтрудничко, всички острови са дадени на Гърция след Първата световна война и потвърдени след Гръцко-турската след това. За Черно и Средиземно може да има точно същите претенции каквито и ние и който и да било друг в света - 12милна за териториални и (евентуално) 200милна икономическа зона

Отговори
5 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

26.08.2020 | 18:50

Няма да коментирам дали е крив или прав.Само ще кажа,че ако и ние имахме такъв политик,който така да защитава интересите на България-всичко щеше да е цветя и рози.

Отговори
5 7
Абе

Абе

26.08.2020 | 18:32

Този както е отворил уста да налапа всички морета заедно с чужди териториални води, да внимава накрая да не вземе сам да се удави. Анадолски дивак.

Отговори
12 2
Този

Този

26.08.2020 | 18:05

Не е наред с главата. Сега сме 21 век.Не 11.Ама политика и семеен бизнес...... .

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?