46

Ердоган се срещна с Илон Мъск, поиска фабрика за Тесла в Турция ВИДЕО

Подари топка на сина му и го попита "Къде е съпругата ти?"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с изпълнителния директор на Тесла Илон Мъск в Ню Йорк в неделя, като го покани в Турция и го прикани да създаде седмата фабрика на Тесла там.

 

По време на срещата, която се проведе в Турската къща (наричана още Turkevi Center) в Манхатън, президентът Ердоган информира Мъск, основателят на Тесла и SpaceX, за „технологичните пробиви на Турция, както и за визията „Дигитална Турция“, се казва в изявление на Дирекцията за комуникации на Турция.

Мъск пристигна със сина си на срещата в Манхатън. Турският президент подари топка на малчугана. Присъстващи на разговора споделиха, че Ердоган е попитал Мъск, "Къде е съпругата ти?" А е получил отговор, "Живеем отделно. Аз гледам сина ни."

 

 

Припомняйки, че с излизането на турския електрически автомобил Togg по пътищата в Турция, Тесла също навлезе на турския пазар, Ердоган призова компанията да създаде своя седми завод в Турция, се казва в изявлението.

 

„Президентът Ердоган заяви, че възможностите за сътрудничество със SpaceX могат да продължат чрез стъпките, които са предприети и ще бъдат предприети като част от космическата програма на Турция, и покани Мъск на високо технологичното авиошоу Текнофест, който ще се проведе в Измир“, се добавя в съобщението.

Според изявлението на турската дирекция по комуникациите Мъск в замяна заявил, че много турски доставчици вече работят с Тесла и че Турция е сред най-важните кандидати за следващата фабрика.

В отговор на предложението на президента Ердоган за сътрудничество със сателитната услуга Starlink на SpaceX, както и в областта на изкуствения интелект, Мъск допълни, че искат да работят с турските власти за получаване на необходимия лиценз за предлагане на сателитни услуги Starlink в Турция, се казва в изявлението.

 

По време на срещата Ердоган също спомена успеха на Турция в производството на безпилотни летателни апарати (БЛА) Байрактар TБ2.  Мъск отчете, че е наясно със световния интерес и успеха на безпилотните самолети Байрактар, се добавя в изявлението.

 

На излизане от срещата, Мъск бе заснет с копие от книга с ликът на Ердоган, което държеше под мишница.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?