Следвайте ни

Ердоган: Реформа в образованието, а не сляпо копиране на западните ценности

viber icon

В понеделник турският президент подчерта необходимостта от "цялостна реформа" в системата на образованието и обучението в страната.

"Трябва да направим цялостна реформа в образованието и обучението", каза президентът Реджеп Тайип Ердоган на церемонията по откриването на нов комплекс в университета "Ибн Халдун" в Истанбул.

Той каза, че турската образователна система сега се основава на предаване на материалистична информация на децата и копиране на "западните ценности".

„Като държава и нация се озовахме в неконтролиран стремеж към западната култура. Вместо да отглеждаме поколения с освободено мислене, освободен разум, освободена съвест, се превърнахме в западна имитация. Това е най-голямата загуба на нашата република." отбеляза Ердоган. 

"Нашият приоритет е да възпитаваме децата си правилно, като започнем със семейството. Това изисква цялостна реформа в образованието и обучението. Всичко, от което се нуждаем, е да отгледаме хора, които добре познават техните ценности, и да защитим тяхната култура и история", каза той.

Подчертавайки значението на интелектуалната независимост, президентът каза: "Интелектуалната независимост е в основата както на политическата, така и на икономическата независимост."

"Никой не трябва да бъде обезпокоен в търсенето на интелектуална сила. Очакваме всички да допринесат за това търсене", каза Ердоган и добави, че Турция се нуждае от иновации, вдъхновени от нейните традиции.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?