1553

Ердоган пробва първата електрическа кола на Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган направи в събота тест на най-новия прототип на TOGG, първият местно разработен електромобил. 

„Надяваме се да проведем официалното откриване на фабриката на TOGG в Гемлик на 29 октомври, когато е националния празник на страната“, обяви Ердоган на събитието в северозападната провинция Коджаели.

Той добави, че церемонията ще отбележи и началото на масовото производство на първия продукт от новата марка превозно средство, произведена изцяло в Турция.

Президентът отбеляза, че автомобилът ще бъде по пътищата на Турция през първото тримесечие на 2023 г. „Ще поставим автомобила на Турция в услуга на нашата нация и света, въпреки онези, които казват: „Не можете да го направите, не можете да го произвеждате, не можете да го продавате, дори и да го произвеждате."

Анадолска агенция

Турският автомобилен джойнт венчер концерн (TOGG) представи първия прототип на електрическо превозно средство в страната през декември 2019 г.

Базираното в САЩ списание Exhibitor нарече местната автомобилна марка на Турция, една от 20-те най-добри марки, участвали в Consumer Electronics Show 2022. Около 2300 марки участваха в събитието, проведено на 5-7 януари в САЩ.

Първият местно произведен автомобил на Турция направи своя публичен дебют на CES 2022, най-голямото изложение за потребителска електроника в света, което се проведе януари в американския град Лас Вегас. 

Компанията има за цел да произведе един милион превозни средства в пет различни сегмента до 2030 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?