Следвайте ни

Ердоган: Предсрочни избори няма да има!

viber icon

Турският резидент Реджеп Тайип Ердоган отхвърли възможността за провеждане на предсрочни избори и заяви, че изборите ще се проведат през юни 2023 г., както е планирано.

„В коя развита държава по света изборите някога са се провеждали преди определеното време? Това се случва единствено в недоразвити племенни държави “, каза той, говорейки на церемонията по откриването на академичната година за висше образование 2020-2021.
„Не можете да видите подобно нещо в развита или развиваща се страна. Турция не е старата Турция. В новата Турция изборите ще се проведат на декларираната дата, която е през юни 2023 г. “, заяви той.

Въпросът за предсрочните избори беше поставен на дневен ред от главния опозиционен лидер на Републиканската народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу.

На 9 октомври Кълъчдароглу призова лидера на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели, част от управляващата коалиция, като поиска предсрочни избори, защото „страната не се управлява добре“.

„Спасението на тази страна се крие в предсрочни избори възможно най-скоро. “, каза Кълъчдароглу, говорейки пред медиите.

Бахчели е известен като политик, отправил няколко призива за предсрочни избори в близкото минало на турската политика, като последният е през 2018 г.

Но този път ПНД е решен да проведе общите избори на планираната дата през юни 2023 г., каза Бахчели, отговаряйки на призива на лидера на CHP на 13 октомври.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?