Следвайте ни

Ердоган посети арменския патриарх в Истанбул СНИМКИ

viber icon

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вчера се срещна със Сахак Машалян, ръководител на Арменската патриаршия в Турция.


Турският лидер и съпругата му Емине Ердоган дойдоха в арменската църква "Кумкапъ Дева Мария", за да се сбогуват с починалия депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), Маркър Есаян.


Преди религиозната церемония Ердоган и Машалян посетиха Арменската патриаршия в Турция, която е основана през 1461 г. по указание на Мехмет Завоевателя.


Президентът беше придружен от министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, министъра на правосъдието Абдулхамит Гюл, министъра на здравеопазването Фахретин Коча, министъра на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, директора на комуникациите Фахретин Алтун, както
и няколко партийни служители.


След около половин час среща с патриарха, Ердоган се върна в арменската църква „Дева Мария“, където се проведе ритуалът за погребението на г-н Есаян, който почина по-рано тази седмица от рак на стомаха.


Покойния Маркър Есаян, беше бивш журналист, а по-късно бе избран за депутат и член на Централния комитет и изпълнителен съвет на партията ПСР.


Автор е на пет книги, издадени от 2005-2015 г.


 По-рано президентът Ердоган направи следното изявление чрез Туитър:
 „С тежка скръб изказвам своите съболезнования на семейството и близките на нашия брат, покойния Маркар.  Никога няма да забравим приноса му за политиката и демокрацията на страната ни. " 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?