46
Следвайте ни

Ердоган: Пандемията удари страните от Г-20, Турция в подем

viber icon

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че Турция прогнозира през 2021 г. да постигне икономически растеж от 9 на сто.

„Докато повечето от страните от Г-20 пострадаха финансово през 2020 г. в пика на пандемията, ние станахме втората по големина развиваща се страна сред тях“, каза той.

„Видяхме, че това не беше съвпадение. През първото тримесечие на 2021 г., икономиката ни нарасна със 7,2%, и го потвърдихме с процент от 21,7% през второто тримесечие“, каза той.

Ердоган каза, че Турция се е превърнала в една от трите най -успешни държави в света с безпилотни летателни апарати (БЛА), добавяйки: „Ние сме една от 10 -те държави в света, които могат да проектират, изграждат и поддържат своите военни машини“.

Президентът отбеляза, че Турция има седем фирми сред първите 100 отбранителни компании в света, и каза, че страната планира да пусне в експлоатация нови свои подводници през следващата година.

Той също така каза, че Турция планира да пусне първия си електрически автомобил по пътищата в страната и чужбина в края на 2022 г.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?