4020

Ердоган: Израел превърна Газа в най-голямото гробище на жени и деца

Реджеп Тайип Ердоган, който говори на организирания в Истанбул "Ифтар на старите приятели", заяви: "Удивени сме от интелигентността и съвестта на онези, които не осъзнават, че действията на Израел отразяват позицията на неговите американски, британски, германски, френски и десетки други поддръжници".

Като припомни, че днес се отбелязва седмият пост Рамазан, президентът Ердоган заяви: "Пожелавам на Всевишния да приеме постите, които спазваме, молитвите, които извършваме, и добрите дела, които вършим. Поздравявам всички членове на нашите обществени организации, които присъстват тук, по случай Рамазан".

Подчертавайки, че този Рамазан за съжаление е мрачен и горчив заради Газа и окупираните палестински територии, Ердоган каза следното:

"Един от най-тежките геноциди на нашия век се извършва в Газа, където близо 40 000 наши братя и сестри, предимно деца и жени, са убити, 73 000 палестинци са ранени, а повече от 7000 невинни хора все още са под развалините. Лицемерието на западните държави, които критикуват Израел от трибуната, но го подкрепят с оръжия и боеприпаси, за да извършва масови убийства, превърна Газа в най-голямото гробище на деца и жени в света. Международните институции и организации за пореден път се провалиха в Газа. Нека признаем, че ислямският свят също не успя да си свърши работата".

Ердоган заяви, че мюсюлманите трябва да се замислят върху това: "Вярвам, че колкото по-скоро се заемем със самокритика, толкова по-добре ще бъде за палестинския народ и за цялата ислямска общност.

"Турция няма да се поколебае да каже истината и да издигне гласа на истината, дори ако това е болезнено. Докато се борим за по-нататъшното укрепване на нашата страна, ние също така ще активизираме усилията си за утвърждаване на съзнанието за единство в ислямския свят", добави Ердоган.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?