1553

Ердоган иска рамо от Орбан за ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският премиер Виктор Орбан се срещнаха днес в унгарската столица Будапеща. По време на срещата при закрити врата Ердоган и Орбан обсъдиха всички аспекти на двустранните отношения, включително процеса на присъединяване на Турция към ЕС, както и регионални и международни въпроси.

Ердоган и Орбан проведоха и среща на ниво делегации, на която присъстваха турският външен министър Хакан Фидан, министърът на енергетиката и природните ресурси Алпарслан Байрактар, министърът на младежта и спорта Осман Аскин Бак, министърът на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Качир, министърът на търговията Омер Болат, директорът на дирекция "Комуникации" Фахреттин Алтун и главният съветник на Ердоган Акиф Кагатай Килич.

По-късно в днес Ердоган ще присъства на част от Световното първенство по лека атлетика, както и на събитията, посветени на основаването на Унгария.

Очаква се по време на еднодневната си визита турският президент да проведе разговори и с други свои колеги, които ще присъстват на събитията.

Отношенията между Турция и Унгария бяха издигнати до нивото на стратегическо партньорство през 2013 г. след създаването на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище. През последните години приятелските връзки набраха скорост във всички области.

През декември тази година страните ще отбележат 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения помежду си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?