71

Ердоган и семейството му готвели бягство в САЩ! Говори турски опозиционен лидер

Президентът Ердоган и членовете на семейството му са превеждали пари в САЩ чрез фондации. Това било част от план за бягство от Турция, ако управляващата ПСР загуби на предстоящите избори. Това обяви в в скандално видео обръщение в Туитър турският опозиционен лидер на Републиканската народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу.


Кълъчдароглу каза, че "големи суми пари" се превеждат в САЩ чрез две фондации като част от този план.


„Докато те търсят къде да избягат, ние нямаме друга родина. Никъде не отиваме, ще възкресим тази държава заедно!", заяви лидерът на главната опозиционна партия.


Кълъчдароглу каза, че парите се внасят тайно в САЩ чрез проправителствените фондации Тюргев в ​​и Енсар. „Имаме документи доказващи схемата и паричните преводи“, каза Кълъчдароглу. 


Според него семейството на Ердоган  създало специален фонд в САЩ и прехвърлило над 60 милиона долара чрез фондациите.


Фондация Тюргев ​​е известна с тесните си връзки с правителството, тъй като дъщерята на президента - Есра Албайрак и синът му Билал Ердоган заемат ръководни позиции там.


„Те създават фондация в САЩ. Те поставят американски гражданин да я управлява, но истинското управление на фондацията принадлежи на членовете на семейството на Ердоган. Фондациите се преструват, че са създадени за подпомагане на студенти", заяви Кълъчдароглу. 


Междувременно говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Омер Челик обвини Кълъчдароглу в провеждане на „клеветническа кампания“ срещу правителството. Челик, който участва в живо телевизионно предаване, заяви, че споменатите фондации извършват дейността си по законен начин в САЩ.


"Целият свят знае какви дейности извършват. Те са създадени, за да не попадат студентите в мрежите на ФЕТО (терористичната организация на духовника Фетулах Гюлен). Приходите и разходите на тези фондации са прозрачни", каза Челик.


Освен това фондация Енсар публикува писмено изявление, в което се казва, че „клеветническите и непоследователни твърдения на Кълъчдароглу нямат правно основание и наподобяват методите на ФЕТО“.
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Очевидец

Очевидец

26.05.2022 | 13:42

Преди Ердоган в Турция рядко можеше да видиш такива забрадени жени, като съпругата му, а сред образованите като нея, изобщо нямаше. Може би в Анадола, имаше ги повечко в Бурса, в Истанбул почти не, а в Одрин изобщо. И беднотия навсякъде. Днес Турция е заприличала на арабска страна, богатство, бясно развитие, небостъргачи, скъпи коли, забрадки, ислям. Все едно Ататюрк не го е имало изобщо.

Отговори
7 1
За соросоядските небивалици

За соросоядските небивалици

26.05.2022 | 14:32

Довчера седесаро-соросоядските "анлизатори" благоговееха пред Султана, заради богатството и че ни е натовски събрат, дори се стигаше до абсурда Путин - "диктатор", а тоя "демократ" дето трепе кюрди и опакова жени. Всичко до де не стана преврата и се разбра, че САЩ седят зад него. После по заръка от там соросоядите обърнаха палачинката, а американците удариха лирата, така сигурно удариха и лева при Жан, а соросоядите "обясняват", че комунистите били виновни!

Отговори
3 1
густо

густо

26.05.2022 | 11:59

може да забегне в тайван като си го вземат китайците не е кофти...

Отговори
5 2
густо

густо

26.05.2022 | 11:58

какво ще прави там там го чака гюлен...??!

Отговори
4 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?