4020

Ердоган: ЕС е длъжен по-решително да подкрепя Турция в борбата с мигрантите

"Виждаме значително увеличение на мигрантските потоци по света, както поради политическа нестабилност, така и поради различни видове страхове. За съжаление бързо се появяват и престъпни структури, които се възползват от намеренията на тези хора и правят сериозни печалби. Както винаги сме казвали "Тази ситуация не е проблем, който държавите могат да решат сами. Нелегалната миграция е общо предизвикателство и изисква съвместни усилия, заяви в свое изявление Ердоган. 

Естествено, ние продължаваме нашите енергични усилия за борба с нелегалната имиграция. Важно е ЕС да подкрепи страната ни по този въпрос. Трябва да се вземат общи мерки, за да се гарантира равно споделяне на тежестите и отговорностите, за да се предотврати миграцията при нейния източник. Това не трябва да се ограничава само до сътрудничеството между Турция и Гърция или мигрантския поток в Егейско море, това е изключително мащабна борба, която изисква участието на цялата международна общност.

Страната ни винаги е била ангажирана с честно сътрудничество по въпроса за миграцията. Нещо повече, въпросът за имиграцията е въпрос, който няма да изчезне от световния дневен ред, дори ако войните свършат.

Една от негативните последици от глобалното изменение на климата е свързаната с климата миграция и се прогнозира, че тя ще се увеличи в бъдеще. Следователно, изправени пред този проблем, трябва да намерим трайни решения и функционални механизми. Трябва да мислим за този въпрос системно, но и да обсъдим формули за решаване на възникващи проблеми.", добави още Реджеп Таип Ердоган.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Тоя

Тоя

07.12.2023 | 03:07

пак проси пари.

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?