71

Ердоган даде дата за подобряване на турската икономика и помоли за търпение

Президентът и лидер на турската Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган се обърна към избирателите на митинга на своята партия. „Поставени сме на изпитание с високи цени и ще го преодолеем“, заяви Ердоган. „С намаляването на инфлацията ще имаме възможността да отразяваме по-добре ползите от положителната перспектива в икономиката за нашите служители и пенсионери.“ Ердоган поиска подкрепа за кандидатите от неговата партия на местните избори, които ще се проведат тази неделя, на 31 март. 

С аргумента, че икономическите показатели са в добро състояние въпреки икономическата криза, преживяна от гражданите, Ердоган посочи втората половина на годината за икономическо възстановяване и спад на инфлацията.

Той помоли за „търпение“ още веднъж и поиска от гражданите в Турция да се обадят на своите съграждани в Истанбул и да ги убедят да гласуват за ПСР.

Ердоган продължи: „Турция беше изложена на много предизвикателства през последните 10 години, от тероризъм до опити за преврат. Земетресенията, които се характеризират като бедствието на века, допълнително увеличиха тежестта върху нас. В този момент отиваме на местни избори.

Ние сме подложени на изпитание от загубата на благосъстояние на нашите хора с фиксирани доходи. Ще започнем да виждаме резултатите от политиките, които прилагаме от втората половина на тази година. С Божието позволение ще ги преодолеем. От втората половина на годината ще видим резултатите от икономическата програма, която изпълняваме. 

Тъй като инфлацията ще намалява, ние ще отразяваме по-добре ползите от положителната перспектива в икономиката за служителите и пенсионерите. Можем да увеличим националния си доход 2 пъти. Но трябва да правим това не само като критикуваме, но и като работим усилено.

Който всява отчаяние, като казва, че тази държава е изгоряла, има друг план наум. Опозицията използват тактика, за да деморализират нашата нация.

Остават няколко дни до изборите. Този път вие ще направите избора кой ще управлява на местно ниво и от какъв манталитет.

Турският президент обърна внимание на икономическата криза: „Инфлацията ни е предизвикателство, както в много страни. Нашата цел е да осигурим постоянно увеличение на благосъстоянието. За целта трябва да намалим инфлацията до едноцифрено число. Ще постигнем това отново, просто както го правехме преди. Опитваме се да облекчим тежестта на нашите пенсионери", заключи той. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?