71

Елитен ресторант на Босфора се срути, 15 души паднаха във водата

Четирима души са ранени в резултат на срутване на общирна тераса на елитен ресторант на брега на Босфора в Бешикташ, Истанбул. 

DHA

Причина за срутването на терасата в морето са премахнати колони в остъклената част на приземния етаж на 3-етажния ресторант в елитния квартал Арнавуткьой. 

DHA

Петнадесет клиенти, които се хранеха в тази секция, паднаха в морето. Четиримата души, които бяха извадени от водата от служители на ресторанта и други клиенти, бяха откарани в болница от дошлите на място медицински екипи. Екипи на полицията започнаха оглед на местопроизшествието, като отцепиха района.

DHA

Движението по оживената улица покрай Босфора, на която се намира заведението, се осъществява по едното платно.

DHA

В изявлението, направено от областния управител на Бешикташ, се казва:

DHA

"В Петък около 21.00 ч. 4-ма наши граждани пострадаха при срутване на тераса в заведение на ул. „Бебек Арнавуткьой“ в нашия квартал. Пострадалите са насочени към болницата от екипи на Спешна помощ, като по първите получени данни те са без опасност за живота. Взети са необходимите мерки за безопасност в района и е започнало разследване по случая."

DHA

Хасан Гезичи, един от очевидците, които се опитаха да спасят падналите в морето, сподели пред агенция Демирорен: „Изведнъж чух гласове и викове. Първо си помислих, че кола е излетяла в морето. После разбрах, че звуците идват от ресторанта. Предположих, че вътре има спречкване. Видях, че има хора в морето. Предната част на терасата се срути и пропадна във водата. Хората които се хранеха в ресторанта паднаха в морето. Имаше поне 15-20 човека във водата. Исках да се намеся, но служителите вече се бяха втурнали на помощ на клиентите си. Извеждаха хората от водата. Голяма група измокрени хора се опитваха да достигнат брега. Имаше голяма суматоха. Някои не можеха да плуват и викаха безпомощно. Истинско мудо е, че няма загинали“, допълни той.

DHA

Ерол Кайги кподели: „Бяхме на риболов. Чухме викове. Терасата започна постепенно да се руши. Хората падатлха един по един в морето. Те цяха поне 15 души. Всички от района се стекоха там за помощ. Те измъкваха хората, като трудно ги улавяха за ръце. Нямаше жертви. Ако тавана на остъклената тераса беше също паднал, щеше да има жертви или тежко ранени. Добре е че само платформата се срути."

DHA

Разбра се, че заведението по-рано е било запечатано от екипи на община Истанбул, които на два пъти са установили нарушение по време на скорошни ремонти, но собствениците са пренебрегнали забраните и са продължили да премат клиенти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пловдив

Пловдив

24.12.2022 | 14:53

Господин Гушев, "страхотен" правопис. Пиша Ви слаб 2. Добре, че няма загинали хора. Светли празници!

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?