71

Елиас бушува в Гърция, идват ли бурите към нас? ВИДЕО

Поройни дъждове заливат страната, на местя побеля от градушките

 

Новите тежки метеорологични условия, които се очаква да ударят жителите на Централна Гърция през следващите дни, започнаха да засягат областта край Кардица със силни градушки и обилни валежи, предаде гръцката телевизия "Скай". Много щети нанесе градушка на полуостров Пелопонес, където бяха унищожени маслинени гори, повредени са къщи и автомобили.

Днес под влиянието на циклона са областите Атика, Крит и Цикладските острови, пише dnes.dir.bg.

Очакванията са голямо количество вода да се излее чрез бури и градушки в централната част на страната с настъпването на т.нар. от гръцките метеоролози циклон "Елиас".

Очаква се много силен дъжд и над пострадалата от наводнения област Тесалия. Там част от инфраструктурата е засегната силно от наводнението и властите се страхуват от ново преливане на реки. Предупредиха жителите на селата да се евакуират на по-високи места в близката планина.

С настъпването на лошото време се появиха и проблеми като свлачища и пропадания в някои части от пътната мрежа.

Поради свлачищата е затворена магистралата край гръцката столица Атина в участъка на Елеонас. Само в едната лента се извършва движението  в отсечката Атина - Патра поради свлачища.

В пълна готовност за оказване на помощ са силите на пожарната, Гражданска защита и специализирани военни части, съобщи министърът на климатичните кризи Василис Кикилиас.

 
Да се пътува само в краен случай, препоръчват от пътна полиция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата