4232

Електрически автобуси с капацитет 420 пътници, слагат нова ера в градският транспорт на Истанбул

Нови електрически "метробуси", по специалната автобусната линия която се движи по собствен път в Истанбул, ще започнат тестово изпитание от 1 април. Всяко превозно средство е с капацитет 420 пътници.

АА

Според изявлението, направено от голяма община Истанбул (ГОИ), трасето на градския транспорт "метробус", което свързва 2 континента с 52-километрова автобусна линия от Бейликдюзю, в европейската част на града, до Кадъкьой, който се намира в азиатската част, превозва приблизително 1 милион пътници на ден.

АА

ГОИ, която направи серия от инвестиции за облекчаване на движението по линията на метробусите, ще започне тестове на нови електрически супер превозни средства от 1 април.

Напълно електрически, екологично чисти, оборудвани с високи технологии, електрически метробуси с голям пътнически капацитет осигуряват икономия на гориво от 2,5 милиона лири на 100 хиляди километра.

Всеки електрически метробус, който ще бъде с 60 процента икономия на гориво в сравнение със сегашните дизелови метробуси, има капацитет от 420 пътници.

АА

Освен икономията на гориво и приносът за екологията на мегаполиса, електрическият метробус ще работи безшумно и ще предотвратява и шумовото замърсяване в града.

АА

Генералният мениджър на компанията за градски транспорт в Истанбул Ирфан Демет заяви за Анадолската агенция (АА): „Това превозно средство осигурява двупосочно шофиране без необходимост от маневриране. В предната и задната част на автомобила има кабина за водача. Има пробег от 80 км с пълно зареждане. Изминава 50 км с 20 минути зареждане. Разполага с 4 вагона и капацитет 420 пътници.

АА

Този капацитет е изключително важен, тъй като в предишните превозни средства бяха превозвани 150 пътници, а наскоро закупените други превозни средства са с капацитет 280 души. Сега с това превозно средство капацитетът на пътниците ще се увеличи до рекордните 420 души“, заключи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Браво на Турция!А ние кога ще се събудим и да ги въведем?

Браво на Турция!А ние кога ще се събудим и да ги въведем?

28.03.2024 | 09:13

Ще доживеем ли модерен и чист транспорт?

Отговори
6 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?